Wie ben jij?

Weet je nog waarom je dit werk bent gaan doen? Je wilde vol enthousiasme mensen gaan helpen met hun problemen. Bijvoorbeeld samen op zoek naar een dak boven het hoofd, het starten van een schuldenregeling, het vinden dan de juiste aanpak of behandeling voor een ziekte of herstel van sociale contacten. Na een tijdje ervaar je dat standaard oplossingen niet altijd werken. Je gaat op zoek naar inspiratie, naar voorbeelden van alternatieve oplossingen, voortgebracht door anders te denken. Je hebt ons gevonden! Welkom bij Anders Kan Het Ook.

youtube play icon
Waarom Anders kan het ook! 1 minuut

Wie zijn wij?

Wij zijn een groep zorgprofessionals werkzaam vanuit het onconventionele gedachtegoed van Housing First. Wij hebben ervaren dat oplossingen niet ontstaan door het stellen van regels, maar uit het creëren van kansen. Wij hebben vertrouwen in de kracht en eigen regie van mensen. Dit leidt vaak tot de beste resultaten. Briljante ideeën zijn vaak klein en hebben een grote impact. Deze visie hebben wij doorontwikkeld naar alle onderdelen van onze organisatie.

Succesvolle Werkwijzen

De werkwijzen die worden gehanteerd zijn onconventioneel en gebaseerd op de housing first principes. Bovenal zijn de beschreven werkwijzen persoonlijk en op maat.

Ons Team

Het projectteam bestaat uit een groep gepassioneerde zorgprofessionals die werken met de methodiek “Anders Kan Het Ook”. Het team bestaat uit ambassadeurs die dit gedachtegoed graag willen delen.

Wij zijn continu op zoek naar creatieve ideeën die leiden tot hetzelfde resultaat; positieve gedragsverandering.

Our Team Member
Martin Kok

Wonen Eerst / Projectleider

Our Team Member
Valerie Jowers

HVO-Querido / Teammanager

Our Team Member
Tessa Hamers

HVO-Querido / Projectmanager

Our Team Member
Viola Stekelenburg

HVO-Querido / Teammanager

Our Team Member
Hishaam Eldewieh

HVO-Querido / Persoonlijk Begeleider

Our Team Member
Lars Stoeltie

Art direction and design / Creative designer

meld je aan

Meld je nu gratis aan als lid en krijg toegang tot extra functionaliteiten. Beoordeel en reageer op verhalen en ontvang bericht over nieuw toegevoegde verhalen.

aanmeldenArrow Right

Vertel jouw verhaal

Onze verhalen worden verteld door medewerkers van diverse zorggerelateerde instanties Heb jij ook ervaringen die het waard zijn om gedeeld te worden?

Word een ambassadeurArrow Right

contact opnemen

Denk je dat je ons kunt helpen? Heb je een vraag? Heb je een aanvulling of suggestie? Wij zijn benieuwd!

contact opnemenArrow Right

Samen sta je sterk

Anders kan het ook! Is een initiatief van Discus & HVO-Querido en is mede gefinancieerd door Erasmus plus, vanuit het project “Restoring dreams to tackle loneliness”.

Dit project is tot stand gekomen vanuit een internationale samenwerking met zes andere landen.