Huisje boompje beestje

Hand in

In het kort:

 • Aanpak: Een gepersonaliseerde taart als welkomstcadeau en nieuwe start
 • Tijdsinvestering: 2 uur per week
 • Kosten: minder dan 10 euro
 • Hulpmiddelen: Taart, persoonlijke versier items
 • Succesfactor: personalisatie van de taart
score:

0

 • Creativiteit :

  0
 • Haalbaarheid :

  0
 • Resultaat :

  0
 • Totaal :

  0

Over zaken die hem aan het hart liggen praat Tim bevlogen. Een autobeurs in Frankrijk, wordt al weken van tevoren tot vervelens toe besproken. Hij vertelt graag over zijn twee klusauto’s. Officieel staan die op naam van zijn oma, maar met haar toestemming knapt hij ze steeds verder op. De hobby van Tim heeft ook een keerzijde. Meerdere losse onderdelen liggen verspreid rondom het huis van zijn moeder. Daar woont hij nog, in Amstelveen. De aanblik van de woning is ook zonder de auto-onderdelen wanordelijk. Zowel buiten als binnen. Een explosie van spullen maakt het bijna onmogelijk om door het huis te lopen. Als er daarnaast bonje ontstaat in het tweekoppige gezin, wordt de overlast te veel voor de buurt.

Een nieuwe start

Een nieuwe start voor Tim, op een andere locatie, lijkt voor iedereen het beste. Voor hem is het voordeel daarvan, dat hij zijn eigen bestaan kan opbouwen. De woningbouwvereniging wil wel een appartement regelen, op voorwaarde dat hij begeleiding aanvaardt. Daar gaat hij uiteindelijk mee akkoord.

Auto op de taart

Tim is aanvankelijk sceptisch over woonbegeleiding. Daarom besluiten Marije en Yassin, zijn woonbegeleiders, om al bij het uitreiken van de sleutel iets bijzonders op touw te zetten. Marije heeft dit moment vaker meegemaakt. Ze verheugt zich er op. Voor Yassine is het nieuw. Bij de Hema kopen ze een taart. Daar bovenop componeren ze met wat spulletjes een kunstwerkje, waarvan ze denken dat het goed aansluit bij Tims toekomstbeeld. Huisje-boompje-beestje zou je het kunnen noemen: een grasveld van groene hagelslag met daarop een kartonnen huis. Voor de deur staat een cactusplantje dat is ontvreemd uit een plantenstukje van de Action. Aan de andere kant van de oprit, twee bad-eendjes. En tot slot, uiteraard, een autootje.

Pinpas

Tim is verrast dat Marije en Yassine speciaal voor hem een taart hebben opgetuigd. Het feit dat de auto een Audi is – en geen Honda Civic - ziet hij zelfs door de vingers. Op het balkonnetje voor de nog lege woning neemt hij de taart in ontvangst. Aan bestek heeft niemand gedacht dus een pinpas doet dienst als mes, als vork en als lepel. Zo zie je maar… geld is niet alles. Het is misschien wat onhandig, maar het improviseren zorgt voor een goede sfeer. In de maanden daarna worden meer speciale acties georganiseerd. Een uitje ter van Tims verjaardag bijvoorbeeld, in de vorm van deelname aan een slipcursus. Deze en andere momenten dragen bij aan het gevoel dat Tim steeds meer begint te krijgen: deze begeleiders staan naast hem, niet
boven hem.

Geplaatst door:
test test

owheefohwef

Werkt bij test als test sdrg sdg ZSDg zsdg
Lees al mijn verhalenarrow

Wat vind jij van dit verhaal?

Om te kunen beoordelen heb je een account nodig.
Inloggen of aanmelden
Hoi!

Ik ben Liefdevol; Van mensen kan ik geen genoeg krijgen in welke vorm dan ook. Iedereen is mijn moeite waard. Creatief; Het leven is zo veel leuker als je -vooral bij de kleine dingen- out op de box denkt en doet. Energiek; Ik ben een ster in rennen maar kan ook heel goed stil staan en écht zijn waar ik ben.

Marije van Elst
Lach en heb lief
Hoi!

Ik hou ervan om dingen mee te maken en te beleven. Altijd ben ik op zoek naar kleine verrassingen die het leven van anderen en mezelf een beetje mooier maken.

Kim Dijkman
Mooie dingen (mee)maken!
Hoi!

Ik ben de directeur van het Hábitat Housing First-programma voor RAIS-HOGAR Sí, dat Housing First-diensten levert aan meer dan 300 mensen in 18 Spaanse steden. Ik werk voor een betere samenleving.

Roberto Bernad
Loneliness is a challenge for everyone. Let's fight it!
Hoi!

One of the many who wants to make a personal contribution to helping marginalized people and to encourage many around me to do the same.

Toni Stanstovski
Continuous education, help and support of socially disadvantaged persons in the process of reintegration into society.

Word ook een ambassadeur!

Onze verhalen worden verteld door medewerkers van diverse hulporganisaties. Heb jij ook ervaringen die het waard zijn om gedeelt te worden?

Word een ambassadeurArrow Right

register now!

icon_close

If you become a member of It Can Also Be Different! You can rate stories and receive our newsletter.

Sign Up

I already have an account