Een dag op het strand

Hand in

In het kort:

 • Aanpak: Na enkele onregelmatige bijeenkomsten in 2019, stelt het Housing First programma voor om vanaf 2020 elke tweede dinsdag van de maand samen te komen met een aantal huurders. Deze tijd wordt benut om fijn samen te komen, ideeën uit te wisselen en voorstellen te bespreken.
 • Tijdsinvestering: 4 uur plus de activiteit zelf
 • Kosten: 50-100 euro
 • Hulpmiddelen: een flyer maken boodschappen: zonnebrandcreme, lunch, flesjes drinken, evt. wat badkleding en handdoeken
 • Succesfactor: Vanuit de bewoners de ideeën uitwerken en op een andere locatie dan kantoor of in huis samenkomen.
score:

0

 • Creativiteit :

  0
 • Haalbaarheid :

  0
 • Resultaat :

  0
 • Totaal :

  0

We zijn net fijn gestart wanneer Covid-19 roet in het eten komt gooien. Toch hebben we geprobeerd om het zo goed mogelijk door te laten gaan. Soms met wat minder deelnemers dan we zouden willen, maar er blijkt toch een mooie energie te ontstaan tussen onze huurders.

Brainstorm

Tijdens een van de bijeenkomsten, die we op een mooie dag konden combineren met een picknick, ontstond het idee om een stranddag te organiseren. Hoe gaan we dit aanpakken? Drie klanten, Yannick, Carina en Khaled twijfelen geen moment en nemen de complete organisatie op zich. Wanneer gaan we? Hoe verspreiden we informatie? Maken we een flyer? Er is genoeg om over na te denken en mee aan de slag te gaan.

Taakverdeling en onderhandelen

We ontmoeten elkaar weer op een dinsdag op kantoor. Er wordt druk overlegd en de meningen verschillen nogal onderling. Hoe laat gaan we? Wel of geen eten meenemen? Hoe gaan we dit betalen? Er wordt flink onderhandeld. Niet altijd zijn ze het met elkaar eens en soms is het moeilijk om een middenweg te vinden. Uiteindelijk wordt er een conceptflyer gemaakt die trots door de drie vrijwilligers wordt gepresenteerd. Hij is prachtig, dus deze wordt meteen goedgekeurd en verspreid onder alle klanten. Mail, sms, post. We zorgen ervoor dat iedereen hem te zien krijgt. Het idee wordt door de klanten goed ontvangen en er wordt heel positief op gereageerd. Zonnebrandcrème, zwemkleding, handdoeken in de aanslag. Laten we gaan!!

Een succesvolle activiteit smaakt naar meer!

Op dinsdag 11 augustus is het dan eindelijk zover. We verwelkomen alle klanten met koffie, thee cupcakes en een prachtig zonnetje. Het is een heerlijk zonnige dag. Al snel komen alle auto's aan en gaan we op weg. Er zijn veel zenuwen, het is druk op de weg maar stil in de auto's. Hoe lang moeten we nog rijden? Hebben we alle tassen meegenomen? Eenmaal aangekomen bij het strand kunnen we meteen parkeren. Er is eten, drinken, je kunt samen zwemmen, samen picknicken. Deel jij je handdoek? Voor sommige klanten brengt het bezoek aan het strand mooie jeugdherinneringen terug. Wat een prachtige dag vol verbinding! Wat is er genoten met elkaar. Dit neemt niemand ons meer af. Wat gaan we de volgende keer doen? Nieuwe ideeën worden meteen geopperd. Laten we naar de film gaan!

Geplaatst door:
Angela Prati

Will be added

Werkt bij Un chez soi D'abord-Lille als General practionner
Lees al mijn verhalenarrow

Wat vind jij van dit verhaal?

Om te kunen beoordelen heb je een account nodig.
Inloggen of aanmelden
Hoi!

Ik ben Liefdevol; Van mensen kan ik geen genoeg krijgen in welke vorm dan ook. Iedereen is mijn moeite waard. Creatief; Het leven is zo veel leuker als je -vooral bij de kleine dingen- out op de box denkt en doet. Energiek; Ik ben een ster in rennen maar kan ook heel goed stil staan en écht zijn waar ik ben.

Marije van Elst
Lach en heb lief
Hoi!

Ik hou ervan om dingen mee te maken en te beleven. Altijd ben ik op zoek naar kleine verrassingen die het leven van anderen en mezelf een beetje mooier maken.

Kim Dijkman
Mooie dingen (mee)maken!
Hoi!

Ik ben de directeur van het Hábitat Housing First-programma voor RAIS-HOGAR Sí, dat Housing First-diensten levert aan meer dan 300 mensen in 18 Spaanse steden. Ik werk voor een betere samenleving.

Roberto Bernad
Loneliness is a challenge for everyone. Let's fight it!
Hoi!

One of the many who wants to make a personal contribution to helping marginalized people and to encourage many around me to do the same.

Toni Stanstovski
Continuous education, help and support of socially disadvantaged persons in the process of reintegration into society.

Word ook een ambassadeur!

Onze verhalen worden verteld door medewerkers van diverse hulporganisaties. Heb jij ook ervaringen die het waard zijn om gedeelt te worden?

Word een ambassadeurArrow Right

register now!

icon_close

If you become a member of It Can Also Be Different! You can rate stories and receive our newsletter.

Sign Up

I already have an account