Tina en CLIPS

Hand in

In het kort:

 • Aanpak: CLIPS is een initiatief dat zich inzet tegen zelfmoord en sociale isolatie. Hun doel is het tegengaan van eenzaamheid. En dat is precies wat het heeft gedaan in het leven van Tina.
 • Tijdsinvestering: 2 uur per sessie
 • Kosten: 10-50 euro maar er kan subsidie worden aangevraagd
 • Hulpmiddelen: een knusse plek waar workshops of bijeenkomsten worden georganiseerd
 • Succesfactor: Een plek creëren waar mensen zich op hun gemak voelen en hun gevoelens durven uiten.
score:

0

 • Creativiteit :

  0
 • Haalbaarheid :

  0
 • Resultaat :

  0
 • Totaal :

  0

De ruimte van CLIPS is centraal gelegen in de wijk en heeft een warme en uitnodigende houding. Het doel is de mensen steunen die worstelen met suïcidale gedachtes en eenzaamheid. Dit doen ze op 3 vlakken, het openstaan voor buurtbewoners, het waar nodig bieden van psychologische hulp en daarnaast het kunnen aanbieden van praktische/daadkrachtige hulp. Er zijn dus psychologen, maatschappelijk werkers, activiteit begeleiders en andere verschillende professionals aanwezig. Het mooie van CLIPS is dat het laagdrempelig is, wanneer je ergens mee zit kan je zonder afspraak terecht en wordt er gekeken naar de dingen waar je mee zit.

Allerlei workshops

Als je behoefte heb aan meer hulp, dan is er 2 keer per maand een bijeenkomst van allemaal verschillende groepen. Het idee is een structureel aanbod bieden in verschillende soorten (persoonlijke) workshops, die je kan bijwonen zonder afspraak of voorwaarden. Deze workshops brengen mensen samen en bestaan bijvoorbeeld uit: ontspannen, bewegen, ademen en stemgeluid, communiceren, theater, schrijven, tekenen en jezelf kunnen uiten. Voor het bijwonen van deze workshops wordt er 20 euro per maand gevraagd, maar vrees niet, want wanneer je wat krap zit wordt er altijd een oplossing gevonden.

Persoonlijk en maatwerk

Tina die al enige tijd vast zat in sociaal isolement, vond hier een herkenning en een voor haar vernieuwende vorm van behandelen. Zij heeft een hekel aan de ziekenhuisachtige vorm van omgaan met haar situatie en ervaarde hier openheid, flexibiliteit, een gemakkelijke manier van omgang en een warm(e) welkom/sfeer. Door de niet hospitaliserende manier van werken, maar gepersonaliseerde/onveroordelende manier van werken, vond Tina hier de steun en een manier om haar eenzaamheid te tackelen.

Geplaatst door:
Angela Prati

Will be added

Werkt bij Un chez soi D'abord-Lille als General practionner
Lees al mijn verhalenarrow

Wat vind jij van dit verhaal?

Om te kunen beoordelen heb je een account nodig.
Inloggen of aanmelden
Hoi!

Ik ben Liefdevol; Van mensen kan ik geen genoeg krijgen in welke vorm dan ook. Iedereen is mijn moeite waard. Creatief; Het leven is zo veel leuker als je -vooral bij de kleine dingen- out op de box denkt en doet. Energiek; Ik ben een ster in rennen maar kan ook heel goed stil staan en écht zijn waar ik ben.

Marije van Elst
Lach en heb lief
Hoi!

Ik hou ervan om dingen mee te maken en te beleven. Altijd ben ik op zoek naar kleine verrassingen die het leven van anderen en mezelf een beetje mooier maken.

Kim Dijkman
Mooie dingen (mee)maken!
Hoi!

Ik ben de directeur van het Hábitat Housing First-programma voor RAIS-HOGAR Sí, dat Housing First-diensten levert aan meer dan 300 mensen in 18 Spaanse steden. Ik werk voor een betere samenleving.

Roberto Bernad
Loneliness is a challenge for everyone. Let's fight it!
Hoi!

One of the many who wants to make a personal contribution to helping marginalized people and to encourage many around me to do the same.

Toni Stanstovski
Continuous education, help and support of socially disadvantaged persons in the process of reintegration into society.

Word ook een ambassadeur!

Onze verhalen worden verteld door medewerkers van diverse hulporganisaties. Heb jij ook ervaringen die het waard zijn om gedeelt te worden?

Word een ambassadeurArrow Right

register now!

icon_close

If you become a member of It Can Also Be Different! You can rate stories and receive our newsletter.

Sign Up

I already have an account