Sleutelmoment op afstand

Hand in

In het kort:

 • Aanpak: Een passend sleutelmoment met afstand organiseren dmv een speurtocht naar de woning.
 • Tijdsinvestering: 8 uur eenmalig
 • Kosten: 20 euro
 • Hulpmiddelen: Intro filmpje gemaakt in 'Clips' Aanwijzingen knutselen Contact bij een lokale koffiebar
 • Succesfactor: Het gevoel van ' samen doen' ondanks social distancing Verrassingselement en op van spanning bij het uitvoeren van de speurtocht Extra persoonlijke aandacht
score:

0

 • Creativiteit :

  0
 • Haalbaarheid :

  0
 • Resultaat :

  0
 • Totaal :

  0

Als het moment dan eindelijk daar is dat je de sleutel mag overhandigen aan je klant, wil je daar altijd iets leuks van maken. Maar hoe doe je dat in deze tijd waar we elkaar nauwelijks kunnen zien, knuffelen of omhelzen. In de wereld van vandaag waar veel angst, verdriet en onzekerheid heerst, hebben we toch de behoefte om dit sleutelmoment op een gepaste wijze te vieren.

Brainstormen

Ik wilde dat het een grote verassing zou zijn voor mijn klant Roberto. Dus ben ik gaan brainstormen met mijn team. Wat is er wel nog mogelijk in deze Corona tijden, zo zijn we op het idee gekomen om een speurtocht te organiseren met als eindpunt zijn nieuwe huis natuurlijk. Dit kon hij zelfstandig uitvoeren daarom was het dus Coronaproof.

De speurtocht

Het moest zo casual mogelijk gebeuren zodat hij niet doorkreeg wat we van plan waren. Vanaf het beginpunt in Oost werd de klant richting mijn collega Yu Mei gestuurd die bij de pont achter Centraal Station klaarstond met slingers en een nieuwe aanwijzing. Roberto moest het IJ oversteken richting Amsterdam Noord. Daar aangekomen werd hij verder begeleid door pijlen op de grond richting een bakker op het plein. Daar kreeg hij de opdracht om een bakje koffie te bestellen en bij het ophalen van de bestelling kreeg mijn klant een nieuwe aanwijzing overhandigd. Mijn klant was helemaal verbaasd en nieuwsgierig naar wat komen gaat, nu hij dichter en dichter bij zijn nieuwe huis kwam.

De laatste aanwijzing

Bij zijn laatste aanwijzing kreeg hij het adres en de sleutels overhandigd van mij. Nadat hij het adres had gevonden en wij aankwamen bij de woning, stonden zijn dierbaren klaar om hem te feliciteren. Op gepaste afstand uiteraard. Bij het in ontvangst nemen van de felicitaties was mijn klant helemaal ontroerd dat wij dit allemaal stilletjes geregeld hadden voor hem.
Roberto realiseerde zich op dat moment dat de tijd van gebukt gaan aan onzekerheid en stress nu helemaal voorbij was en dat hij een nieuwe tijd tegemoet zal gaan met zekerheid, geborgenheid en veiligheid. Een dak boven zijn hoofd, helder stromend water, een warm bed, een douche, een keuken. Dat zijn de dingen die veel van ons voor lief nemen, maar waar daklozen alleen maar van kunnen (dag) dromen.

youtube play icon
Sleutelmoment op afstand
Geplaatst door:
Mara van Aartrijk

When you get, give. When you learn, teach.

Werkt bij HVO-Querido als Social Worker
Lees al mijn verhalenarrow

Wat vind jij van dit verhaal?

Om te kunen beoordelen heb je een account nodig.
Inloggen of aanmelden
Hoi!

Ik ben Liefdevol; Van mensen kan ik geen genoeg krijgen in welke vorm dan ook. Iedereen is mijn moeite waard. Creatief; Het leven is zo veel leuker als je -vooral bij de kleine dingen- out op de box denkt en doet. Energiek; Ik ben een ster in rennen maar kan ook heel goed stil staan en écht zijn waar ik ben.

Marije van Elst
Lach en heb lief
Hoi!

Ik hou ervan om dingen mee te maken en te beleven. Altijd ben ik op zoek naar kleine verrassingen die het leven van anderen en mezelf een beetje mooier maken.

Kim Dijkman
Mooie dingen (mee)maken!
Hoi!

Ik ben de directeur van het Hábitat Housing First-programma voor RAIS-HOGAR Sí, dat Housing First-diensten levert aan meer dan 300 mensen in 18 Spaanse steden. Ik werk voor een betere samenleving.

Roberto Bernad
Loneliness is a challenge for everyone. Let's fight it!
Hoi!

One of the many who wants to make a personal contribution to helping marginalized people and to encourage many around me to do the same.

Toni Stanstovski
Continuous education, help and support of socially disadvantaged persons in the process of reintegration into society.

Word ook een ambassadeur!

Onze verhalen worden verteld door medewerkers van diverse hulporganisaties. Heb jij ook ervaringen die het waard zijn om gedeelt te worden?

Word een ambassadeurArrow Right

register now!

icon_close

If you become a member of It Can Also Be Different! You can rate stories and receive our newsletter.

Sign Up

I already have an account