De roadmap naar een woning

Hand in

In het kort:

 • Aanpak: De roadmap naar een woning
 • Tijdsinvestering: 2 uur
 • Kosten: 10-50 euro
 • Hulpmiddelen: Lamineerapparaat
 • Succesfactor: De visualisaties van de doelstellingen op de road
score:

0

 • Creativiteit :

  0
 • Haalbaarheid :

  0
 • Resultaat :

  0
 • Totaal :

  0

Als een dak- of thuisloze zich bij Discus heeft aangemeld voor een woning duurt het vaak nog een aantal maanden voor hij of zij de sleutel van het nieuw optrekje krijgt. Dit is voor de betrokkenen een onzekere periode. Komt mijn woning er echt? Veel toekomstige klanten hebben daar twijfels over. Om het vertrouwen te winnen organiseert Discus een startbijeenkomst.

Route uitstippelen

Op de druilerige ochtend van 12 november krijgen de aanwezige deelnemers eerst een filmpje te zien over de manier van werken van Discus. Dan wordt een welkomstpakket uitgedeeld. Het bestaat uit een tasje, een trui met logo van Discus, een pen en de geplastificeerde roadmap met alle instanties waar iets geregeld moet worden. Vervolgens krijgt iedere deelnemer een begeleider toegewezen, een aanspreekpunt voor de komende tijd. In een persoonlijk gesprek neemt elke begeleider de roadmap door met zijn klant. “Hoe zie je de komende periode voor je?” wil vrijwel elke begeleider van zijn klant weten. Een sterk vermagerde dakloze man wil daar best iets over kwijt: “Overmorgen overnacht ik bij mijn neef. Bij hem kan ik de formulieren printen.” Aan de hand van de weergegeven instanties op de roadmap maakt elke klant een plan voor het regelen van alle administratieve zaken de komende periode.

Een beetje fiducie

De ochtend is een groot succes, ondanks het rotweer. De voorbereidingen hebben Valerie veel tijd gekost, maar ze
kan met een tevreden blik terugkijken. Het is de moeite waard geweest. Bij alle aanwezigen is het vertrouwen toegenomen dat ze binnen afzienbare tijd eindelijk een eigen woning zullen hebben. En ook leuk: een groot deel van de klanten blijkt binnen een paar weken de hele administratie op orde te hebben.

Geplaatst door:
Kim Dijkman

Mooie dingen (mee)maken!

Werkt bij HVO Querido als Persoonlijk begeleider
Lees al mijn verhalenarrow

Wat vind jij van dit verhaal?

Om te kunen beoordelen heb je een account nodig.
Inloggen of aanmelden
Hoi!

Ik ben Liefdevol; Van mensen kan ik geen genoeg krijgen in welke vorm dan ook. Iedereen is mijn moeite waard. Creatief; Het leven is zo veel leuker als je -vooral bij de kleine dingen- out op de box denkt en doet. Energiek; Ik ben een ster in rennen maar kan ook heel goed stil staan en écht zijn waar ik ben.

Marije van Elst
Lach en heb lief
Hoi!

Ik hou ervan om dingen mee te maken en te beleven. Altijd ben ik op zoek naar kleine verrassingen die het leven van anderen en mezelf een beetje mooier maken.

Kim Dijkman
Mooie dingen (mee)maken!
Hoi!

Ik ben de directeur van het Hábitat Housing First-programma voor RAIS-HOGAR Sí, dat Housing First-diensten levert aan meer dan 300 mensen in 18 Spaanse steden. Ik werk voor een betere samenleving.

Roberto Bernad
Loneliness is a challenge for everyone. Let's fight it!
Hoi!

One of the many who wants to make a personal contribution to helping marginalized people and to encourage many around me to do the same.

Toni Stanstovski
Continuous education, help and support of socially disadvantaged persons in the process of reintegration into society.

Word ook een ambassadeur!

Onze verhalen worden verteld door medewerkers van diverse hulporganisaties. Heb jij ook ervaringen die het waard zijn om gedeelt te worden?

Word een ambassadeurArrow Right

register now!

icon_close

If you become a member of It Can Also Be Different! You can rate stories and receive our newsletter.

Sign Up

I already have an account