De terugkomkrant

Hand in

In het kort:

 • Aanpak: Een terugkomkrant maken om iemand welkom terug te heten
 • Tijdsinvestering: 10 uur
 • Kosten: 10-50 euro
 • Hulpmiddelen: Een vormgever die de krant in elkaar zet
 • Succesfactor: De persoonlijke verhalen
score:

0

 • Creativiteit :

  0
 • Haalbaarheid :

  0
 • Resultaat :

  0
 • Totaal :

  0

De maanden zwangerschapsverlof zitten er bijna op. Eindelijk. Nog voor de afgesproken datum vraagt Juwe aan haar teammanager of ze alvast terug mag komen. Dat is geen enkel probleem - graag zelfs!. Als snel krijgt Juwe een uitnodiging voor een ontbijtje bij een van haar collega’s thuis. De rest van het team zal er ook zijn.

Toneelstukje

De meeste collega’s zitten al klaar met een cadeautje op schoot, als Valerie binnenkomt met een krantje in haar hand. De anderen slaan haar entree oplettend gade. Waarom? vraagt Juwe zich af. Valerie neemt een theatrale houding aan. Ze laat het krantje op tafel vallen. “Kijk wat ik in de metro vond,” zegt ze. Niemand reageert. Iedereen wacht alsof er iets gaat gebeuren. Juwe werpt een blik op de tafel. En nog maar eens. Dan raapt ze het blaadje op. “O!”

Discus heeft je gemist

De Volkskrant van Juwe heet het. De eerste aanhef op de voorpagina is: Welkom Juwe. En daaronder: Discus heeft je gemist. Wat fijn.
Na de eerste pagina’s volgen reisverslagjes van privévakanties naar Marokko, Kroatië en Schotland. Dan updates over haar klanten, handig. En een komisch overzicht van ieders activiteiten op sportief gebied: deelname aan een nieuwjaarsduik, een eerste kennismaking met aquajogging en iets over het jaarlijkse voetbaltoernooi met klanten. Eigenlijk staat over alles wat er gespeeld heeft wel iets. Juwe is er toch een heel klein beetje bij geweest. Wat een warm welkom terug.

De Voorpagina

De groep ontbijt en Juwe mag alle cadeautjes uitpakken. Eén daarvan is een lijst met daarin de voorkant van de krant. Die komt op het toilet te hangen.

Geplaatst door:
Kim Dijkman

Mooie dingen (mee)maken!

Werkt bij HVO Querido als Persoonlijk begeleider
Lees al mijn verhalenarrow

Wat vind jij van dit verhaal?

Om te kunen beoordelen heb je een account nodig.
Inloggen of aanmelden
Hoi!

Ik ben Liefdevol; Van mensen kan ik geen genoeg krijgen in welke vorm dan ook. Iedereen is mijn moeite waard. Creatief; Het leven is zo veel leuker als je -vooral bij de kleine dingen- out op de box denkt en doet. Energiek; Ik ben een ster in rennen maar kan ook heel goed stil staan en écht zijn waar ik ben.

Marije van Elst
Lach en heb lief
Hoi!

Ik hou ervan om dingen mee te maken en te beleven. Altijd ben ik op zoek naar kleine verrassingen die het leven van anderen en mezelf een beetje mooier maken.

Kim Dijkman
Mooie dingen (mee)maken!
Hoi!

Ik ben de directeur van het Hábitat Housing First-programma voor RAIS-HOGAR Sí, dat Housing First-diensten levert aan meer dan 300 mensen in 18 Spaanse steden. Ik werk voor een betere samenleving.

Roberto Bernad
Loneliness is a challenge for everyone. Let's fight it!
Hoi!

One of the many who wants to make a personal contribution to helping marginalized people and to encourage many around me to do the same.

Toni Stanstovski
Continuous education, help and support of socially disadvantaged persons in the process of reintegration into society.

Word ook een ambassadeur!

Onze verhalen worden verteld door medewerkers van diverse hulporganisaties. Heb jij ook ervaringen die het waard zijn om gedeelt te worden?

Word een ambassadeurArrow Right

register now!

icon_close

If you become a member of It Can Also Be Different! You can rate stories and receive our newsletter.

Sign Up

I already have an account