Discus!

Hand in

In het kort:

 • Aanpak: Een creatieve presentatie geven
 • Tijdsinvestering: 1 uur per persoon
 • Kosten: 10-50 euro
 • Hulpmiddelen: T-shirts met letters achterop
 • Succesfactor: Enthousiasme
score:

0

 • Creativiteit :

  0
 • Haalbaarheid :

  0
 • Resultaat :

  0
 • Totaal :

  0

Tessa brainstormt met haar team over de presentatie van het jaarplan. Het gaat alleen maar over de vorm, de inhoud is wel zo’n beetje duidelijk. Dit jaar worden voor het eerst de profielen van de begeleiders verspreid onder alle teams van Discus. “Laten we ons op de kaart zetten met een liedje!” oppert iemand. “Een gedicht!” roept iemand anders. “Ik heb een leuk filmpje!” zegt Tessa. Het enthousiasme wordt steeds groter. Zo gaat dat vaker. Eerder dacht Tessa nog wel eens: Wat een werk. Maar achteraf bleek het altijd mee te vallen. Op een gegeven moment was het alom bekend: Tessa komt altijd met een origineel idee om een leuke presentatie te geven.

Let's do this

Ze zijn er uit: elk teamlid presenteert het profiel van één ander teamlid. Ze laten T-shirts maken met verschillende letters achterop, die iets zeggen over de verschillende profielen.

Stilte in de zaal

Op de dag zelf presenteren ook de andere teams hun jaarplan. De zaal is goed gevuld als Tessa’s team binnenkomt. Ze zijn allemaal gekleed in een zwarte legging, een zwart rokje en een zwart shirtje met een gekleurde letter achterop. Mensen kijken naar de kleding van de groep die binnenkomt. Als ze aan de beurt zijn, schuifelen de zeven teamleden naareen plek op het podium, de rug naar het publiek gekeerd. Het is meteen stil in de zaal. Als ze in een rijtje staan, wordt duidelijk welk woord ze samen vormen: D I S C U S !

De blinde man

Als eerste keert de D zich om, dan de I, de S. De C staat op de rug van Tessa. Zij laat een filmpje zien over creativiteit. Een blinde man met een grijs baardje zit op de stoeprand. Naast hem staat een bordje: Ik ben blind. Help alsjeblieft. Er komt maar weinig geld in zijn blikje. Dan stopt er een in het zwart geklede vrouw. Ze zegt niks tegen de man, maar pakt zijn bordje en schrijft op de achterkant: Het is een prachtige dag, maar ik kan het niet zien. Dan loopt ze weer verder. Nu zijn er ineens veel mensen die wat geld in zijn blikje doen. De blinde man vraagt zich af wat er gebeurd is. Tessa geeft een toelichting. De vrouw in het filmpje zou als woonbegeleider een creatieveling zijn, een vriendelijke persoonlijkheid die goed aanvoelt wat iemand wil of nodig heeft.
Een creatieveling zoekt ‘out-of-the-box’-oplossingen voor behoeftes van de klant.

Applaus

Tessa keert zich weer om. Dan is de volgende aan de beurt - zij heeft de U op haar rug – en vertelt over een ander profiel van een woonbegeleider. Dit gaat zo door totdat iedereen geweest is. Met deze profielen gaat Tessa’s team aan de slag dit jaar. De komende maanden zal het verder worden uitgewerkt. De presentatie is zijn ten einde. Het team keert zich om. Een luid applaus galmt door de zaal.

Geplaatst door:
Kim Dijkman

Mooie dingen (mee)maken!

Werkt bij HVO Querido als Persoonlijk begeleider
Lees al mijn verhalenarrow

Wat vind jij van dit verhaal?

Om te kunen beoordelen heb je een account nodig.
Inloggen of aanmelden
Hoi!

Ik ben Liefdevol; Van mensen kan ik geen genoeg krijgen in welke vorm dan ook. Iedereen is mijn moeite waard. Creatief; Het leven is zo veel leuker als je -vooral bij de kleine dingen- out op de box denkt en doet. Energiek; Ik ben een ster in rennen maar kan ook heel goed stil staan en écht zijn waar ik ben.

Marije van Elst
Lach en heb lief
Hoi!

Ik hou ervan om dingen mee te maken en te beleven. Altijd ben ik op zoek naar kleine verrassingen die het leven van anderen en mezelf een beetje mooier maken.

Kim Dijkman
Mooie dingen (mee)maken!
Hoi!

Ik ben de directeur van het Hábitat Housing First-programma voor RAIS-HOGAR Sí, dat Housing First-diensten levert aan meer dan 300 mensen in 18 Spaanse steden. Ik werk voor een betere samenleving.

Roberto Bernad
Loneliness is a challenge for everyone. Let's fight it!
Hoi!

One of the many who wants to make a personal contribution to helping marginalized people and to encourage many around me to do the same.

Toni Stanstovski
Continuous education, help and support of socially disadvantaged persons in the process of reintegration into society.

Word ook een ambassadeur!

Onze verhalen worden verteld door medewerkers van diverse hulporganisaties. Heb jij ook ervaringen die het waard zijn om gedeelt te worden?

Word een ambassadeurArrow Right

register now!

icon_close

If you become a member of It Can Also Be Different! You can rate stories and receive our newsletter.

Sign Up

I already have an account