Een lagere drempel

Hand in

In het kort:

 • Aanpak: Klant helpen contacten te onderhouden
 • Tijdsinvestering: 1 uur
 • Kosten: minder dan 10 euro
 • Hulpmiddelen: Kaartjes en postzegels
 • Succesfactor: de drempel zo laag mogelijk maken
score:

0

 • Creativiteit :

  0
 • Haalbaarheid :

  0
 • Resultaat :

  0
 • Totaal :

  0

Op kantoor ziet Juwe kaartjes liggen, met heel eenvoudige teksten die in elk kaartenrek te vinden zijn: Zomaar een kaartje en Gelukkig Nieuwjaar. Juwes collega Anita heeft ze geregeld. Anita schreef een mail aan Boomerang, het bedrijf dat dergelijke kaartjes met reclame distribueert. Boomerang verwees haar door naar een drukker. “We zoeken een laagdrempelige manier voor onze klanten om een lijntje uit te gooien naar familie. Kunnen jullie ons helpen?” schreef Anita in een e-mail aan de klantendienst van de drukkerij. Daarbij voegde ze een korte beschrijving van de doelgroep en het werk dat Discus doet. Na wat bellen en mailen kreeg ze 500 kaarten toegestuurd.

Gelukkig nieuwjaar

Het is december en dus de uitgelezen mogelijkheid om een kaartje met Gelukkig Nieuwjaar te versturen. Op weg naar Gaspar loopt Juwe langs de sigarenboer en koopt een velletje van 10 postzegels. De kosten mogen namelijk geen belemmering vormen voor dit projectje. Als ze eenmaal binnen is, geeft Juwe een stapeltje kaarten. Ze gaat naast Gaspar aan tafel zitten als hij een kaart aan zijn ex-vrouw en kinderen schrijft. Hij schrijft voor iedereen iets persoonlijks. Juwe voelt het belang van dit intense moment waarop Gaspar zich durft open te stellen voor zijn dierbaren.

Geplaatst door:
Kim Dijkman

Mooie dingen (mee)maken!

Werkt bij HVO Querido als Persoonlijk begeleider
Lees al mijn verhalenarrow

Wat vind jij van dit verhaal?

Om te kunen beoordelen heb je een account nodig.
Inloggen of aanmelden
Hoi!

Ik ben Liefdevol; Van mensen kan ik geen genoeg krijgen in welke vorm dan ook. Iedereen is mijn moeite waard. Creatief; Het leven is zo veel leuker als je -vooral bij de kleine dingen- out op de box denkt en doet. Energiek; Ik ben een ster in rennen maar kan ook heel goed stil staan en écht zijn waar ik ben.

Marije van Elst
Lach en heb lief
Hoi!

Ik hou ervan om dingen mee te maken en te beleven. Altijd ben ik op zoek naar kleine verrassingen die het leven van anderen en mezelf een beetje mooier maken.

Kim Dijkman
Mooie dingen (mee)maken!
Hoi!

Ik ben de directeur van het Hábitat Housing First-programma voor RAIS-HOGAR Sí, dat Housing First-diensten levert aan meer dan 300 mensen in 18 Spaanse steden. Ik werk voor een betere samenleving.

Roberto Bernad
Loneliness is a challenge for everyone. Let's fight it!
Hoi!

One of the many who wants to make a personal contribution to helping marginalized people and to encourage many around me to do the same.

Toni Stanstovski
Continuous education, help and support of socially disadvantaged persons in the process of reintegration into society.

Word ook een ambassadeur!

Onze verhalen worden verteld door medewerkers van diverse hulporganisaties. Heb jij ook ervaringen die het waard zijn om gedeelt te worden?

Word een ambassadeurArrow Right

register now!

icon_close

If you become a member of It Can Also Be Different! You can rate stories and receive our newsletter.

Sign Up

I already have an account