Een spannend etentje

Hand in

In het kort:

 • Aanpak: Een spel maken om spanning te doorbreken.
 • Tijdsinvestering: 3 uur
 • Kosten: 10-50 euro
 • Hulpmiddelen: aangepast pim-pam-pet spel met fotos van collega's
 • Succesfactor: De persoonlijke vragen op de kaartjes
score:

0

 • Creativiteit :

  0
 • Haalbaarheid :

  0
 • Resultaat :

  0
 • Totaal :

  0

De ober zet een mandje met sneetjes stokbrood op tafel en verdwijnt weer. Valerie luistert naar het geluid van een mes in het glazen bakje kruidenboter: tik... tik... tik... De sfeer is net zo gespannen als de vorige vergadering, ondanks pogingen van meerdere mensen om een gesprek te openen dat minder oppervlakkig is. Valerie denkt aan het spel dat ze bij zich heeft: een aangepast Pim-Pam-Pet-spel. Ze voelt met haar hand langs de tas die tegen de stoelpoot staat. Zal ze het eruit pakken? Wat als de anderen het een waardeloze actie vinden?

Fuck it!

Fuck it. Ze haalt het spel uit de tas en legt het op tafel. “Kijk eens wat ik in de winkel vond!” In het deksel van de doos heeft ze fotootjes van de zes leden van het managementteam gefotoshopt. “Een limited edition!” Nog voor iemand kan reageren opent Valerie de doos. “Zullen we het spelen? De vragen op de kaartjes zijn speciaal aangepast voor ons!”

Draaien en antwoorden

Valerie begint stapeltjes kaarten op hun plek te leggen en zet de draaischijf in het midden. A tot en met M zijn gemakkelijke vragen, zoals: Wat is je lievelingseten? N tot en met Z zijn moeilijke vragen, bijvoorbeeld: Wat zouden ze nooit achter je rug om mogen zeggen? Er wordt netjes gedraaid en geantwoord. Dat gaat goed. Het voorgerecht is geweest. Waar kan je om huilen? wordt aan haar gevraagd. “Valerie huilt nooit,” denkt de een. “Als haar kinderen iets wordt aangedaan,” zegt een ander. “Als ik genegeerd wordt,” antwoordt Valerie op de vraag. “Daar kan ik heel slecht tegen. Dan moet ik heel erg pushen om toch de aandacht te krijgen.”

Oeps de agenda

Als het hoofdgerecht op tafel staat duurt de afhandeling van de vragen langer. Soms ontstaat er een kleine discussie over een
antwoord of wordt er verder doorgevraagd. Langzaam wordt de sfeer zachter. Als het toetje op is, is er nog steeds niet vergaderd.
Maar niemand zit er mee. Ze besluiten snel een nieuwe datum te prikken.

Geplaatst door:
Kim Dijkman

Mooie dingen (mee)maken!

Werkt bij HVO Querido als Persoonlijk begeleider
Lees al mijn verhalenarrow

Wat vind jij van dit verhaal?

Om te kunen beoordelen heb je een account nodig.
Inloggen of aanmelden
Hoi!

Ik ben Liefdevol; Van mensen kan ik geen genoeg krijgen in welke vorm dan ook. Iedereen is mijn moeite waard. Creatief; Het leven is zo veel leuker als je -vooral bij de kleine dingen- out op de box denkt en doet. Energiek; Ik ben een ster in rennen maar kan ook heel goed stil staan en écht zijn waar ik ben.

Marije van Elst
Lach en heb lief
Hoi!

Ik hou ervan om dingen mee te maken en te beleven. Altijd ben ik op zoek naar kleine verrassingen die het leven van anderen en mezelf een beetje mooier maken.

Kim Dijkman
Mooie dingen (mee)maken!
Hoi!

Ik ben de directeur van het Hábitat Housing First-programma voor RAIS-HOGAR Sí, dat Housing First-diensten levert aan meer dan 300 mensen in 18 Spaanse steden. Ik werk voor een betere samenleving.

Roberto Bernad
Loneliness is a challenge for everyone. Let's fight it!
Hoi!

One of the many who wants to make a personal contribution to helping marginalized people and to encourage many around me to do the same.

Toni Stanstovski
Continuous education, help and support of socially disadvantaged persons in the process of reintegration into society.

Word ook een ambassadeur!

Onze verhalen worden verteld door medewerkers van diverse hulporganisaties. Heb jij ook ervaringen die het waard zijn om gedeelt te worden?

Word een ambassadeurArrow Right

register now!

icon_close

If you become a member of It Can Also Be Different! You can rate stories and receive our newsletter.

Sign Up

I already have an account