Een symbolisch kerstpakket

Hand in

In het kort:

 • Aanpak: Het kerstpakket op een ludieke manier aan laten sluiten bij de werkwijze van Discus
 • Tijdsinvestering: 2 uur per week
 • Kosten: geen
 • Hulpmiddelen: Een speciaal ontworpen cadeaubon, kerstcadeautjes
 • Succesfactor: Grondige voorbereiding
score:

0

 • Creativiteit :

  0
 • Haalbaarheid :

  0
 • Resultaat :

  0
 • Totaal :

  0

Al weken van tevoren denkt Valerie erover na. De cadeautjes moeten stijlvol zijn, maar dat is niet genoeg. Het moet een Discus-kerstpakket worden. We helpen onze klanten om zelf de regie te nemen in hun leven. Iemand krijgt hulp aangereikt, maar mag zelf beslissen wat zij of hij ermee doet. Zo moet het ook gaan met het kerstpakket: iedereen mag haar of zijn eigen cadeaus uitzoeken.

Bepakt en bezakt

Valerie zoekt naar totaal verschillende dingetjes, zodat er wat te kiezen valt: vintage cornflakesblikken, bijzondere keramiekpotjes en ambachtelijke zeep. De pakketten zullen worden uitgereikt in het proeflokaal van Brouwerij de Prael, midden in het centrum van Amsterdam. Daar kun je met de auto niet komen. De dagen voorafgaand aan de kerstborrel sleept Valerie daarom meerdere keren met grote tassen vanaf de dichtstbijzijnde parkeerplaats naar de achteringang van de brouwerij. Het verrassingselement is belangrijk. Een dag van tevoren neemt Valerie een lap stof mee en maakt er gaatjes in. Daar haalt ze een touw doorheen. Samen met een collega hangt ze die op als gordijn.

Instructies

Valerie heeft op een kerstgroen stuk karton geschreven wat de bedoeling is:
• Ga naar je teammanager
Op een speciaal gemaakte bon heeft ze de managers een
persoonlijke boodschap laten schrijven.
• Loop langs de tafels en doe zes cadeautjes naar keuze in
je houten kistje.
• Pak je kistje zelf in.

De kistjes zijn van hout en eigenlijk ook zelf al een soort cadeautje. Vijfendertig stuks zijn het: ook allemaal door Valerie naar de
Brouwerij gesjouwd. Op de laatste tafel liggen papier, plakband en lintjes klaar. Alles staat klaar. Het uitzoeken en inpakken staat pas na het eten en de speeches op het programma. Nu alleen nog zorgen dat niemand van tevoren stiekem achter het gordijn kijkt of komt.

De handschoenen zijn over

Als iedereen zijn kistje heeft ingepakt, kijkt Valerie om zich heen. Op het tafeltje met handschoenen is het meeste blijven liggen.
Ze pakt zes cadeautjes die nog over zijn en maakt haar eigen pakket. “Leuk bedacht, Valerie!” roept een collega met een stralende lach op zijn gezicht.

Geplaatst door:
Kim Dijkman

Mooie dingen (mee)maken!

Werkt bij HVO Querido als Persoonlijk begeleider
Lees al mijn verhalenarrow

Wat vind jij van dit verhaal?

Om te kunen beoordelen heb je een account nodig.
Inloggen of aanmelden
Hoi!

Ik ben Liefdevol; Van mensen kan ik geen genoeg krijgen in welke vorm dan ook. Iedereen is mijn moeite waard. Creatief; Het leven is zo veel leuker als je -vooral bij de kleine dingen- out op de box denkt en doet. Energiek; Ik ben een ster in rennen maar kan ook heel goed stil staan en écht zijn waar ik ben.

Marije van Elst
Lach en heb lief
Hoi!

Ik hou ervan om dingen mee te maken en te beleven. Altijd ben ik op zoek naar kleine verrassingen die het leven van anderen en mezelf een beetje mooier maken.

Kim Dijkman
Mooie dingen (mee)maken!
Hoi!

Ik ben de directeur van het Hábitat Housing First-programma voor RAIS-HOGAR Sí, dat Housing First-diensten levert aan meer dan 300 mensen in 18 Spaanse steden. Ik werk voor een betere samenleving.

Roberto Bernad
Loneliness is a challenge for everyone. Let's fight it!
Hoi!

One of the many who wants to make a personal contribution to helping marginalized people and to encourage many around me to do the same.

Toni Stanstovski
Continuous education, help and support of socially disadvantaged persons in the process of reintegration into society.

Word ook een ambassadeur!

Onze verhalen worden verteld door medewerkers van diverse hulporganisaties. Heb jij ook ervaringen die het waard zijn om gedeelt te worden?

Word een ambassadeurArrow Right

register now!

icon_close

If you become a member of It Can Also Be Different! You can rate stories and receive our newsletter.

Sign Up

I already have an account