Estafette spelen met Otis

Hand in

In het kort:

 • Aanpak: Collega’s motiveren door middel van het opzetten van een estafette
 • Tijdsinvestering: 2 uur per week
 • Kosten: geen
 • Hulpmiddelen: Vier knuffels
 • Succesfactor: Het competitie-element
score:

0

 • Creativiteit :

  0
 • Haalbaarheid :

  0
 • Resultaat :

  0
 • Totaal :

  0

Op het Discus-kantoor liggen de vreemdste dingen. In de hectiek van de alledag valt dat niet zo op, maar op verloren momenten heeft Jaap er oog voor. Hij ziet een handboogje. Achterover leunend schiet hij speelgoedpijltjes door de kantoortuin. Kijken wat er gebeurt. Op een dag ziet hij drie knuffels. Het zijn uiltjes, ze staren hem aan vanaf de kast. Jaap pakt er één op en maakt een foto. Hij en het uiltje. Dat is leuk!

Slimme zet

Even later stelt Jaap een mailtje op voor alle teams van Discus. Hij wil dat mensen hun profiel op intranet invullen. Handig voor als je een begeleider zoekt voor een bepaald type klant. Het invullen is een impopulair klusje, dus denkt Jaap goed na over een pakkende tekst om iedereen zover te krijgen het toch in te vullen. Misschien dat de uiltjes kunnen helpen. Dat is het: meer foto’s met uiltjes!
Vul je intranetprofiel in én maak een foto. Stuur ze door naar heel Discus en geef de knuffel aan een teamgenoot.

Interessante mailtjes

Het werkt. Eén voor één verschijnen de profielen in Jaaps inbox. Ze zijn interessant om te lezen, dat is een mooie bijkomstigheid. Het onderdeel met persoonlijke interesses en hobby’s trekt de meeste aandacht. Hoe zat het ook weer met de voorliefde voor complottheorieën en ufo’s van Daan? Op één van de foto’s vliegt het uiltje door de lucht als iemand hem overgooit. Op een andere zit hij klem tussen twee voorhoofden. Van één team komt bijna elke dag wel een mailtje. Ze maken er een competitie van. In iets meer dan een week zijn ze klaar.

Een nieuwe mascotte

Ergens in de mailwisseling krijgen de uiltjes een gezamenlijke naam: Otis. Ook als alle profielen compleet zijn, komen er nog nieuwe Otisfoto’s binnen. Otis gaat naar Pinkpop, Parijs en zelfs op wintersport.

Geplaatst door:
Kim Dijkman

Mooie dingen (mee)maken!

Werkt bij HVO Querido als Persoonlijk begeleider
Lees al mijn verhalenarrow

Wat vind jij van dit verhaal?

Om te kunen beoordelen heb je een account nodig.
Inloggen of aanmelden
Hoi!

Ik ben Liefdevol; Van mensen kan ik geen genoeg krijgen in welke vorm dan ook. Iedereen is mijn moeite waard. Creatief; Het leven is zo veel leuker als je -vooral bij de kleine dingen- out op de box denkt en doet. Energiek; Ik ben een ster in rennen maar kan ook heel goed stil staan en écht zijn waar ik ben.

Marije van Elst
Lach en heb lief
Hoi!

Ik hou ervan om dingen mee te maken en te beleven. Altijd ben ik op zoek naar kleine verrassingen die het leven van anderen en mezelf een beetje mooier maken.

Kim Dijkman
Mooie dingen (mee)maken!
Hoi!

Ik ben de directeur van het Hábitat Housing First-programma voor RAIS-HOGAR Sí, dat Housing First-diensten levert aan meer dan 300 mensen in 18 Spaanse steden. Ik werk voor een betere samenleving.

Roberto Bernad
Loneliness is a challenge for everyone. Let's fight it!
Hoi!

One of the many who wants to make a personal contribution to helping marginalized people and to encourage many around me to do the same.

Toni Stanstovski
Continuous education, help and support of socially disadvantaged persons in the process of reintegration into society.

Word ook een ambassadeur!

Onze verhalen worden verteld door medewerkers van diverse hulporganisaties. Heb jij ook ervaringen die het waard zijn om gedeelt te worden?

Word een ambassadeurArrow Right

register now!

icon_close

If you become a member of It Can Also Be Different! You can rate stories and receive our newsletter.

Sign Up

I already have an account