Freeze!

Hand in

In het kort:

 • Aanpak: Een kwartetmiddag organiseren om een collega welkom terug te heten van zwangerschapsverlof
 • Tijdsinvestering: 4 uur
 • Kosten: 10-50 euro
 • Hulpmiddelen: Spelregels op groot vel papier/ zelfgemaakt spel
 • Succesfactor: De persoonlijke hoogtepunten van collega’s
score:

0

 • Creativiteit :

  0
 • Haalbaarheid :

  0
 • Resultaat :

  0
 • Totaal :

  0

“Eeeeeeeeeeen Freeeeeeeeeeze!” roept Serah door het huis. Alle vierentwintig collega’s stoppen met kwartetten. Het wordt even stil. “Ja?” zegt Valerie. “Over dit kaartje wil ik wat weten. Vertel eens over je nieuwe functie?” “Oké, ik heb er heel lang op moeten wachten, maar nu ben ik officieel zorgcoördinator,” zegt Valerie opgewekt. Er zwelt een applaus aan vanuit de verschillende groepjes. Serah lacht. “Aaah, ik zou geen andere zorgcoördinator willen,” zegt ze. “Eeeeeeeeeeen Un-freeeeeeeeeeze!” roept Serah.
Het kwartetten gaat door.

Mag ik van jou…

Op elk kwartetkaartje staat een persoonlijk of werkgerelateerd hoogtepunt van een collega, met een bijbehorende foto. Vier per persoon. Het is bedoeld om Serah op de hoogte te brengen van alles wat er is gebeurd, want ze is met zwangerschapsverlof geweest. De speciale momenten en foto’s zijn verzameld door Valerie. Daar zijn aardig wat mailtjes over verstuurd, maar het heeft interessante informatie opgeleverd. Tijdens het spelen klinken er vragen als: “ Mag ik van jou... het terugkrijgen van haar rijbewijs van Nienke?” of: “Mag ik van jou... de reis naar Vietnam van Jelijn?” Serah loopt ondertussen tussen de groepjes door, op de grond in de keuken, in de gang en in een hoek van de woonkamer. Als ze een interessant kaartje ziet roept ze: “Eeeeeeeeeen Freeeeeeeeeeze!” Dan mag ze uitleg vragen over een hoogtepunt.

In het middelpunt van de belangstelling

Het moest een speelse vergadering worden, vond Valerie. Kwartetten is niet alleen leuk voor Serah, ook andere collega’s
komen nieuwe dingen over elkaar te weten. Maar het belangrijkste is dat Serah in het zonnetje wordt gezet. En die vindt het geen probleem om in het middelpunt van de aandacht te staan. Met luide stem en gevoel voor dramatiek spoort ze haar collega’s aan om te vertellen: “Eeeeeeeeeen Freeeeeeeeeeze! Uira, vertel eens over Koningsdag?!”

Geplaatst door:
Kim Dijkman

Mooie dingen (mee)maken!

Werkt bij HVO Querido als Persoonlijk begeleider
Lees al mijn verhalenarrow

Wat vind jij van dit verhaal?

Om te kunen beoordelen heb je een account nodig.
Inloggen of aanmelden
Hoi!

Ik ben Liefdevol; Van mensen kan ik geen genoeg krijgen in welke vorm dan ook. Iedereen is mijn moeite waard. Creatief; Het leven is zo veel leuker als je -vooral bij de kleine dingen- out op de box denkt en doet. Energiek; Ik ben een ster in rennen maar kan ook heel goed stil staan en écht zijn waar ik ben.

Marije van Elst
Lach en heb lief
Hoi!

Ik hou ervan om dingen mee te maken en te beleven. Altijd ben ik op zoek naar kleine verrassingen die het leven van anderen en mezelf een beetje mooier maken.

Kim Dijkman
Mooie dingen (mee)maken!
Hoi!

Ik ben de directeur van het Hábitat Housing First-programma voor RAIS-HOGAR Sí, dat Housing First-diensten levert aan meer dan 300 mensen in 18 Spaanse steden. Ik werk voor een betere samenleving.

Roberto Bernad
Loneliness is a challenge for everyone. Let's fight it!
Hoi!

One of the many who wants to make a personal contribution to helping marginalized people and to encourage many around me to do the same.

Toni Stanstovski
Continuous education, help and support of socially disadvantaged persons in the process of reintegration into society.

Word ook een ambassadeur!

Onze verhalen worden verteld door medewerkers van diverse hulporganisaties. Heb jij ook ervaringen die het waard zijn om gedeelt te worden?

Word een ambassadeurArrow Right

register now!

icon_close

If you become a member of It Can Also Be Different! You can rate stories and receive our newsletter.

Sign Up

I already have an account