Hans, The Iceman

Hand in

In het kort:

 • Aanpak: Klant deel laten nemen aan uitdagende cursus die aansluit op zijn behoeften en nieuwsgierigheid
 • Tijdsinvestering: 8 uur
 • Kosten: 100-500 euro
 • Hulpmiddelen: Dialoog, ijsbad
 • Succesfactor: Overwinning van klant gestimuleerd
score:

0

 • Creativiteit :

  0
 • Haalbaarheid :

  0
 • Resultaat :

  0
 • Totaal :

  0

Het gaat behoorlijk goed met Hans. Lang geleden al is hij gestopt met harddrugs. Sinds een paar jaar is hij ook alcoholvrij. Recentelijk is hij gestopt met blowen en anti-depressiva. Indrukwekkend. Maar Hans zet door, vindt het nu eigenlijk pas tijd om ècht aan zichzelf te werken. Hans ziet iets met mindfulness wel zitten. Want, zo redeneert hij, als je jezelf depri kan laten voelen, dan moet je jezelf ook goed kunnen laten voelen.

'Mind over matter'

Mind over matter'. Ik voer er met Hans veel diepgaande gesprekken over. Eén van onze gesprekken gaat over de inmiddels wereldwijd bekende Wim Hof, ook wel The Ice Man. Deze ontwikkelde een methode waarbij het lichaam extreme kou - en daarmee stress - kan weerstaan door training van de geest. Hans zijn nieuwsgierigheid is hier merkbaar door geprikkeld.

IJskoud de beste!

Dan doet op een dag zich opeens de mogelijkheid voor. Een cursus om deze methode meester te worden wordt aangeboden, gewoon bij Hans om de hoek. De kosten zijn EUR 150,-. Weliswaar een flink bedrag, maar als zijn begeleider weet ik hoe gebrand Hans is op het behalen van overwinningen op zichzelf. Ik regel daarom voor Hans dat de helft door onze organisatie wordt betaald als hij zelf de andere helft inlegt. Hans aarzelt geen moment en gaat meteen akkoord. Zo dompelt hij zich op een zondag niet lang daarna in een ijsbad. Ontzettend stoer! Voor Hans voelt het ook echt als een nieuwe overwinning. Dagen erna voelt hij zich nog lekker. Het heeft hem verder in de gedachte gesterkt dat iedereen zichzelf kan helen. Wederom, indrukwekkend.

Geplaatst door:
Kim Dijkman

Mooie dingen (mee)maken!

Werkt bij HVO Querido als Persoonlijk begeleider
Lees al mijn verhalenarrow

Wat vind jij van dit verhaal?

Om te kunen beoordelen heb je een account nodig.
Inloggen of aanmelden
Hoi!

Ik ben Liefdevol; Van mensen kan ik geen genoeg krijgen in welke vorm dan ook. Iedereen is mijn moeite waard. Creatief; Het leven is zo veel leuker als je -vooral bij de kleine dingen- out op de box denkt en doet. Energiek; Ik ben een ster in rennen maar kan ook heel goed stil staan en écht zijn waar ik ben.

Marije van Elst
Lach en heb lief
Hoi!

Ik hou ervan om dingen mee te maken en te beleven. Altijd ben ik op zoek naar kleine verrassingen die het leven van anderen en mezelf een beetje mooier maken.

Kim Dijkman
Mooie dingen (mee)maken!
Hoi!

Ik ben de directeur van het Hábitat Housing First-programma voor RAIS-HOGAR Sí, dat Housing First-diensten levert aan meer dan 300 mensen in 18 Spaanse steden. Ik werk voor een betere samenleving.

Roberto Bernad
Loneliness is a challenge for everyone. Let's fight it!
Hoi!

One of the many who wants to make a personal contribution to helping marginalized people and to encourage many around me to do the same.

Toni Stanstovski
Continuous education, help and support of socially disadvantaged persons in the process of reintegration into society.

Word ook een ambassadeur!

Onze verhalen worden verteld door medewerkers van diverse hulporganisaties. Heb jij ook ervaringen die het waard zijn om gedeelt te worden?

Word een ambassadeurArrow Right

register now!

icon_close

If you become a member of It Can Also Be Different! You can rate stories and receive our newsletter.

Sign Up

I already have an account