Het FUZZY magazine

Hand in

In het kort:

 • Aanpak: Een tijdschrift maken om de FUZZY-methode te promoten
 • Tijdsinvestering: 16 uur per persoon
 • Kosten: gratis
 • Hulpmiddelen: Feestelijke attributen voor de presentatie
 • Succesfactor: Het kunnen teruglezen van FUZZY acties van collega
score:

0

 • Creativiteit :

  0
 • Haalbaarheid :

  0
 • Resultaat :

  0
 • Totaal :

  0

Begeleiders gaan creatieve uitdagingen aan met klanten. Het is net nieuw bij Discus en niet iedereen weet wat hij ermee aan moet. Jelijn is echter razend enthousiast en meldt zich aan voor een project. Ze gaat collega’s motiveren om FUZZY acties te ondernemen, hoewel ze zichzelf nog niet als FUZZY-expert beschouwt.

FUZZY

Jelijn en een collega, Marije, gaan – geheel in stijl - FUZZY te werk.
• Feestelijk
• Uitdagend
• Zuiver
• Zinnig
• Yes!
Ze zoeken voorbeelden uit hun eigen begeleiding die al een beetje FUZZY zijn: Een ontbijtje meenemen naar de eerste kennismaking met een klant, met het hele team komen schoonmaken bij een klant, enzovoort. Kleinschalige, maar doeltreffende acties. Ze sturen de voorbeelden naar collega’s met de vraag om ook zo’n voorbeeld van zichzelf op te sturen. Vervolgens verzamelen Jelijn en Marije een aantal leuke foto’s, maken ze een quizje en komen met een aantal wist-je-datjes. Ze vormen alles tezamen om tot een fraai boekwerk: het FUZZY magazine. Het is een boekwerkje dat bruist van voorbeelden in de goede richting.

Confetti en M&M’s

Tijdens een overleg met twee Discus-teams zit Jelijn te wachten in het publiek, totdat ze aan de beurt is. Straks is de presentatie van het tijdschrift. Ze kijkt ernaar uit, maar ze is ook een beetje zenuwachtig. Wat vindt iedereen ervan? Haar manager staat ondertussen voor de groep. Ze hoort hem de middellangetermijndoelstellingen van Discus uiteenzetten. Als hij klaar is, is het tijd voor een heel ander verhaal. Jelijn haalt diep adem, dan springt ze op, samen met Marije: “Attentie, het FUZZY magazine is uit!” De één gooit confetti door het publiek, de ander deelt m&m’s en tijdschriften uit.

Cadeautje

Daarna doen ze gezamenlijk de quiz, één van de blikvangers in het tijdschrift: Hoe FUZZY ben jij? Ondertussen bladeren mensen op zoek naar hun eigen verhaal of laten ze foto’s aan elkaar zien. Na afloop krijgt Jelijn veel positieve reacties. Dat is een enorme
opluchting. Het gaat als cadeautje mee naar besprekingen met andere instanties om te laten zien wat Discus doet.

Geplaatst door:
Kim Dijkman

Mooie dingen (mee)maken!

Werkt bij HVO Querido als Persoonlijk begeleider
Lees al mijn verhalenarrow

Wat vind jij van dit verhaal?

Om te kunen beoordelen heb je een account nodig.
Inloggen of aanmelden
Hoi!

Ik ben Liefdevol; Van mensen kan ik geen genoeg krijgen in welke vorm dan ook. Iedereen is mijn moeite waard. Creatief; Het leven is zo veel leuker als je -vooral bij de kleine dingen- out op de box denkt en doet. Energiek; Ik ben een ster in rennen maar kan ook heel goed stil staan en écht zijn waar ik ben.

Marije van Elst
Lach en heb lief
Hoi!

Ik hou ervan om dingen mee te maken en te beleven. Altijd ben ik op zoek naar kleine verrassingen die het leven van anderen en mezelf een beetje mooier maken.

Kim Dijkman
Mooie dingen (mee)maken!
Hoi!

Ik ben de directeur van het Hábitat Housing First-programma voor RAIS-HOGAR Sí, dat Housing First-diensten levert aan meer dan 300 mensen in 18 Spaanse steden. Ik werk voor een betere samenleving.

Roberto Bernad
Loneliness is a challenge for everyone. Let's fight it!
Hoi!

One of the many who wants to make a personal contribution to helping marginalized people and to encourage many around me to do the same.

Toni Stanstovski
Continuous education, help and support of socially disadvantaged persons in the process of reintegration into society.

Word ook een ambassadeur!

Onze verhalen worden verteld door medewerkers van diverse hulporganisaties. Heb jij ook ervaringen die het waard zijn om gedeelt te worden?

Word een ambassadeurArrow Right

register now!

icon_close

If you become a member of It Can Also Be Different! You can rate stories and receive our newsletter.

Sign Up

I already have an account