Het KBM spel

Hand in

In het kort:

 • Aanpak: Elkaar inspireren door het spelen van het KBM-spel
 • Tijdsinvestering: 2 uur
 • Kosten: gratis
 • Hulpmiddelen: Het KBM-spel (op de manier van Ganzenbord)
 • Succesfactor: Het delen van momenten uit de klantenbegeleiding
score:

0

 • Creativiteit :

  0
 • Haalbaarheid :

  0
 • Resultaat :

  0
 • Totaal :

  0

Nienke en Valerie staan bij hun collega Martin voor de deur. Hij doet open. Binnen liggen de ingrediënten van de avond op tafel: hapjes, een fles wijn en het bord van een speciale editie Ganzenbord. Gloednieuw. Het bevat een aantal vragen over situaties die te benaderen zijn vanuit de Krachtgerichte Basismethodiek. Het spel heet nu: Hoe KBM-proof ben jij?

Een poefje tijdens huisbezoek

Een van de vragen die Nienke tijdens de avond beantwoordt is: Iemand gebruikt drugs tijdens een huisbezoek, hoe ga je daar mee om? Ze vertelt over het bezoek aan een klant die cocaïne gebruikt. Hij doet dat vaak als ze er niet is, dus waarom niet als ze er wel is? Op een dag lag de coke al op tafel toen ze binnenkwam. Hij stond op het punt het op te roken. Ze praatten wat, terwijl hij het poeder met een beetje as in een klein zilverkleurig pijpje stopte. Hij nam een poefje van de pijp en zat minutenlang met zijn ogen richting een andere wereld op de bank. En ineens was het weer voorbij. Daarna vroeg Nienke naar de werking: wat hij allemaal voelde en beleefde. Maar ze vroeg ook wat het hem waard was, die tien minuten. Het kost toch snel tien euro.
Ze moet een beurt wachten. Het antwoord is niet goed of fout, wachten moet altijd bij deze vraag. De beurt gaat naar de volgende

Dagje dagbesteding zoeken

Een andere vraag gaat over dagbesteding. Hoe maak je een passieve klant actief? Valerie antwoordt. Nienke luistert goed. Een paar weken later brengt ze een paar van deze ideeën in de praktijk. Ze staat bij een klant voor de deur. Hij doet open en kijkt onderzoekend naar buiten. Nienke heeft zijn moeder meegebracht. Met zijn drieën rijden ze naar een arbeidsbemiddelaar. Iemand die de klant al langer zou bezoeken, maar het was er nooit van gekomen. Nu Nienke met een auto en zijn moeder voor de deur staat, is er geen ontsnappen meer aan. Naar aanleiding van het gesprek werkt Nienke's klant korte tijd later bij de fiftyfifty store, een tweedehands kledingwinkel.

Geplaatst door:
Kim Dijkman

Mooie dingen (mee)maken!

Werkt bij HVO Querido als Persoonlijk begeleider
Lees al mijn verhalenarrow

Wat vind jij van dit verhaal?

Om te kunen beoordelen heb je een account nodig.
Inloggen of aanmelden
Hoi!

Ik ben Liefdevol; Van mensen kan ik geen genoeg krijgen in welke vorm dan ook. Iedereen is mijn moeite waard. Creatief; Het leven is zo veel leuker als je -vooral bij de kleine dingen- out op de box denkt en doet. Energiek; Ik ben een ster in rennen maar kan ook heel goed stil staan en écht zijn waar ik ben.

Marije van Elst
Lach en heb lief
Hoi!

Ik hou ervan om dingen mee te maken en te beleven. Altijd ben ik op zoek naar kleine verrassingen die het leven van anderen en mezelf een beetje mooier maken.

Kim Dijkman
Mooie dingen (mee)maken!
Hoi!

Ik ben de directeur van het Hábitat Housing First-programma voor RAIS-HOGAR Sí, dat Housing First-diensten levert aan meer dan 300 mensen in 18 Spaanse steden. Ik werk voor een betere samenleving.

Roberto Bernad
Loneliness is a challenge for everyone. Let's fight it!
Hoi!

One of the many who wants to make a personal contribution to helping marginalized people and to encourage many around me to do the same.

Toni Stanstovski
Continuous education, help and support of socially disadvantaged persons in the process of reintegration into society.

Word ook een ambassadeur!

Onze verhalen worden verteld door medewerkers van diverse hulporganisaties. Heb jij ook ervaringen die het waard zijn om gedeelt te worden?

Word een ambassadeurArrow Right

register now!

icon_close

If you become a member of It Can Also Be Different! You can rate stories and receive our newsletter.

Sign Up

I already have an account