Het verhaal van Marika

Hand in

In het kort:

 • Aanpak: Vriendelijke en zorgzame benadering
 • Tijdsinvestering: 5uur wekelijks
 • Kosten: <10
 • Succesfactor: Haar het gevoel geven dat ze in de gemeenschap thuishoort
score:

0

 • Creativiteit :

  0
 • Haalbaarheid :

  0
 • Resultaat :

  0
 • Totaal :

  0

We kennen Marika al heel lang. Ze was een gelukkige en opgewekte vrouw tot twee jaar geleden, toen haar man stierf. In die tijd werd ze geconfronteerd met verdriet en eenzaamheid omdat ze de persoon miste die haar in alles steunde.

Marika's verleden

Tijdens een gesprek met Marika kwamen we erachter dat ze ergens mee bezig moet zijn, zich nuttig moet voelen en niet aan haar verlies moet denken. We hebben haar bij onze activiteiten betrokken en geleidelijk aan begon ze haar opgewektheid en goede humeur terug te krijgen. Ze vertelde dat ze als gezin in het verleden constant het gezelschap van anderen had en omdat ze uit een muzikale familie komt, stonden haar middagfeesten tot laat in de nacht vol met gitaarmuziek en liedjes. Maar nu zegt ze dat ze teruggetrokken is en zich terugtrekt in zichzelf.

Suprise feestje

Marika is lid van de Zevendaagse Adventkerk waar ze veel vrienden heeft, dus we hadden een idee om een ​​verrassing voor haar te maken. Haar vrienden van de kerk maakten een maaltijd voor haar, ze namen gitaren mee en op een zaterdagmiddag kwamen we allemaal bij haar thuis. Paar voor paar kwamen we opdagen en haar huis was al snel vol mensen. Het gemeenschappelijke diner, de liedjes en het gezelschap deden haar denken aan de goede oude tijd. Ze kon haar tranen van vreugde niet verbergen.

Een beetje aandacht kan een grote verandering maken

Dit kleine gebaar van aandacht en zorg zorgde ervoor dat ze zich geliefd voelde. Haar verlangen om open te staan ​​voor meer intense communicatie met degenen die van haar houden en voor haar zorgen, is weer opgedoken. Ze herstelde haar vriendschappen, maakte wandelingen met haar oude vrienden en ze begon de behoeftigen nog actiever te helpen dan voorheen.
Er is vaak weinig voor nodig om een ​​helpende hand te bieden en iemand uit de eenzaamheid te halen. Soms kan een beetje aandacht dingen ten goede veranderen.

Geplaatst door:
Tessa Hamers

.

Werkt bij . als .
Lees al mijn verhalenarrow

Wat vind jij van dit verhaal?

Om te kunen beoordelen heb je een account nodig.
Inloggen of aanmelden
Hoi!

Ik ben Liefdevol; Van mensen kan ik geen genoeg krijgen in welke vorm dan ook. Iedereen is mijn moeite waard. Creatief; Het leven is zo veel leuker als je -vooral bij de kleine dingen- out op de box denkt en doet. Energiek; Ik ben een ster in rennen maar kan ook heel goed stil staan en écht zijn waar ik ben.

Marije van Elst
Lach en heb lief
Hoi!

Ik hou ervan om dingen mee te maken en te beleven. Altijd ben ik op zoek naar kleine verrassingen die het leven van anderen en mezelf een beetje mooier maken.

Kim Dijkman
Mooie dingen (mee)maken!
Hoi!

Ik ben de directeur van het Hábitat Housing First-programma voor RAIS-HOGAR Sí, dat Housing First-diensten levert aan meer dan 300 mensen in 18 Spaanse steden. Ik werk voor een betere samenleving.

Roberto Bernad
Loneliness is a challenge for everyone. Let's fight it!
Hoi!

One of the many who wants to make a personal contribution to helping marginalized people and to encourage many around me to do the same.

Toni Stanstovski
Continuous education, help and support of socially disadvantaged persons in the process of reintegration into society.

Word ook een ambassadeur!

Onze verhalen worden verteld door medewerkers van diverse hulporganisaties. Heb jij ook ervaringen die het waard zijn om gedeelt te worden?

Word een ambassadeurArrow Right

register now!

icon_close

If you become a member of It Can Also Be Different! You can rate stories and receive our newsletter.

Sign Up

I already have an account