Hoe de ​​perfecte dag te creëren voor een van onze klanten

Hand in

In het kort:

 • Aanpak: Hoe ​​een perfecte dag te creëren voor een van onze klanten?
 • Tijdsinvestering: 8 jaarlijks
 • Kosten: 10-50
 • Succesfactor: Medeleven Steun Gemeenschap Professionele hulp
score:

0

 • Creativiteit :

  0
 • Haalbaarheid :

  0
 • Resultaat :

  0
 • Totaal :

  0

Vier jaar geleden leerden we Brankica kennen. Ze is een echtgenote en moeder van vier kinderen, waaronder een zevenjarig meisje met de diagnose ADHD en een vierjarige jongen met de diagnose infantiele hersenverlamming. De 32-jarige Brankica wijdt haar volledige aandacht en zorg aan de zorg voor haar kinderen. Om haar last nog zwaarder te maken, woont ze met haar gezin op de vijfde verdieping van een gebouw zonder lift, waardoor het voor haar nog moeilijker wordt om voor haar kinderen te zorgen. Zij kan haar kinderen niet mee nemen voor een wandeling

De behoeften van Brankica en haar kinderen beoordelen

De eerste keer dat we Brankica bezochten, merkten we dat ze eenzaam en licht depressief was. Op een keer verklaarde ze dat ze de zin van haar leven aan het verliezen was, door het verlies van het contact met de buitenwereld en het onvermogen om met haar kinderen uit te gaan. Er werd ons verteld dat zij en haar kinderen zich gevangenen in hun eigen huis voelden.
Onze bezoeken werden frequenter en ze was blij voor elk van hen, vooral vanwege de gesprekken die we hadden en ook omdat we ze af en toe meenamen naar georganiseerde evenementen zoals: "Een gelukkig begin van het schooljaar", "Nieuw jaarpakketten voor elk kind" enz. Tijdens een van onze gesprekken vertelde ze dat haar kinderen nog nooit in de dierentuin zijn geweest en dat ze ernaar uitkijkt om ze mee te nemen naar de dierentuin.

De manier om de zin van het leven voor Brannica te herstellen

Ons team overwoog hoe we Brankica konden helpen de zin van haar leven te herstellen en haar te laten weten dat ze er niet alleen voor staat, dat we van haar houden en om haar geven. We hadden een idee om haar en haar kinderen een perfecte dag te bezorgen.
Een van onze vrouwelijke vrijwilligers werkt met kinderen met speciale behoeften en ze bood aan om te helpen. Samen met haar hebben we Brankica en haar kinderen uit haar huis gehaald en naar de dierentuin gebracht. Er kwam geen einde aan hun geluk. De kinderen schreeuwden van vreugde, ze gingen een rondrit maken in een schilderachtige trein, we zagen alle dieren en samen met de kinderen voerden we de dieren, we kochten het favoriete eten van de kinderen, we speelden allerlei spelletjes op de kinderspeelplaats en we hebben veel andere leuke dingen gedaan.

Een perefecte dag in de dierentuin

Brankica had de kans om op haar gemak te zijn, en terwijl we plezier maakten met de kinderen, ontving ze van onze professionals al het advies dat nodig was voor haar en haar kinderen.
Toen ze het geluk op de gezichten van haar kinderen zag, huilde ze van vreugde en bedankte ons voor de mogelijkheid om van een perfecte dag te genieten. Om het geluk nog groter te maken, gaven de autoriteiten van de dierentuin Brankica, haar man en twee van hun kinderen onbeperkt gratis toegang tot de dierentuin.
Voor Brankica is een perfecte dag wanneer zij en haar familie door de dierentuin lopen, waar haar kinderen niet alleen verschillende dieren kunnen zien, op schommels kunnen spelen en in de schilderachtige trein kunnen rijden, maar ook andere kinderen kunnen ontmoeten, wat een zeldzame kans voor hen is. Zondag is de enige dag van de week waarop Brankica's man niet gaat werken en dat is de dag die ze hebben aangewezen als hun perfecte dag zonder hen iets te kosten dat ze zich niet kunnen veroorloven.

Geplaatst door:
Tessa Hamers

.

Werkt bij . als .
Lees al mijn verhalenarrow

Wat vind jij van dit verhaal?

Om te kunen beoordelen heb je een account nodig.
Inloggen of aanmelden
Hoi!

Ik ben Liefdevol; Van mensen kan ik geen genoeg krijgen in welke vorm dan ook. Iedereen is mijn moeite waard. Creatief; Het leven is zo veel leuker als je -vooral bij de kleine dingen- out op de box denkt en doet. Energiek; Ik ben een ster in rennen maar kan ook heel goed stil staan en écht zijn waar ik ben.

Marije van Elst
Lach en heb lief
Hoi!

Ik hou ervan om dingen mee te maken en te beleven. Altijd ben ik op zoek naar kleine verrassingen die het leven van anderen en mezelf een beetje mooier maken.

Kim Dijkman
Mooie dingen (mee)maken!
Hoi!

Ik ben de directeur van het Hábitat Housing First-programma voor RAIS-HOGAR Sí, dat Housing First-diensten levert aan meer dan 300 mensen in 18 Spaanse steden. Ik werk voor een betere samenleving.

Roberto Bernad
Loneliness is a challenge for everyone. Let's fight it!
Hoi!

One of the many who wants to make a personal contribution to helping marginalized people and to encourage many around me to do the same.

Toni Stanstovski
Continuous education, help and support of socially disadvantaged persons in the process of reintegration into society.

Word ook een ambassadeur!

Onze verhalen worden verteld door medewerkers van diverse hulporganisaties. Heb jij ook ervaringen die het waard zijn om gedeelt te worden?

Word een ambassadeurArrow Right

register now!

icon_close

If you become a member of It Can Also Be Different! You can rate stories and receive our newsletter.

Sign Up

I already have an account