Ik geloof in jou

Hand in

In het kort:

 • Aanpak: Een klant motiveren voor een nieuwe start
 • Tijdsinvestering: 3 uur
 • Kosten: < 10 euro
 • Hulpmiddelen: Een kaartje, foto en kleine persoonlijke cadeautjes
 • Succesfactor: Persoonlijke cadeautjes en het verrassingsbezoek
score:

0

 • Creativiteit :

  0
 • Haalbaarheid :

  0
 • Resultaat :

  0
 • Totaal :

  0

Hoewel begeleiding verplicht is als je een huis huurt via Discus, komt er niet vaak iemand bij Sylvia langs. Eens in het half jaar vindt een evaluatie plaats. Verder houdt ze hulp af. Nu is dat ook niet zo erg , zolang alles op rolletjes loopt. Het is echter niet allemaal rozengeur en maneschijn. Mede door haar verslaving houdt Sylvia niet alleen de hulpverlening op afstand, ook familie en andere mensen in haar omgeving ziet ze zelden tot nooit. Haar financien zijn niet op orde, de post is niet bijgewerkt. Dit is aanleiding voor Discus om intensiever contact te zoeken, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Sylvia neemt de telefoon niet op en reageert niet op smsjes .

Kleurtjes en strikjes

Tijdens een teamoverleg van Discus besluit Renate de handschoen op te pakken. Zij heeft Sylvia jaren geleden al eens begeleid,wellicht geeft dat een vertrouwd gevoel. Sylvia’s verjaardag is een goede aanleiding om langs te komen. Renate gaat op pad met een cadeaupakket. Het bevat een foto van Sylvia met haar hondje. Verder een opsomming van wat Sylvia al bereikt heeft, een lijst met haar eigen wensen en ambities en een leeg vel papier dat Sylvia zelf kan invullen. Tot slot allerlei kleine cadeautjes, bijvoorbeeld wat dvd’s, verpakt met strikjes en papier in diverse kleuren. De meeste presentjes komen uit alle hoeken en gaten van het Discus-kantoor of zijn zelf in elkaar gezet. Renate zoekt dingen die aansluiten bij Sylvia’s persoonlijkheid:
ze is creatief, intelligent, een lezer en een goede styliste als het gaat om huisinrichting. Bij het cadeaupakket schrijft Renate een kaartje met de tekst: Ik geloof in jou!

Het bezoek

Als Renate onderweg is beseft ze dat er twee dingen kunnen gebeuren: de deur blijft dicht of de deur gaat open. Gelukkig doet Sylvia open. Verbaasd kijkt ze in het gezicht van haar bezoeker en laat Renate binnen. Als Sylvia het pakket ontvangt is ze blij verrast. Er komen tranen. Ze praten, knuffelen even met haar hond en maken een paar foto’s. In de maanden daarna groeit het vertrouwen en weet Renate Sylvia te verleiden om actie te ondernemen. Wonderbaarlijk genoeg gaat het op veel vlakken beter met haar. Praktische zaken, zoals regelmatig sporten en een goede administratie bijhouden, worden weer opgepakt. Ze laat mensen meer toe in haar leven, hoewel er ook weken zijn dat ze echt even geen contact wil. Dat mag ook.

Geplaatst door:
Kim Dijkman

Mooie dingen (mee)maken!

Werkt bij HVO Querido als Persoonlijk begeleider
Lees al mijn verhalenarrow

Wat vind jij van dit verhaal?

Om te kunen beoordelen heb je een account nodig.
Inloggen of aanmelden
Hoi!

Ik ben Liefdevol; Van mensen kan ik geen genoeg krijgen in welke vorm dan ook. Iedereen is mijn moeite waard. Creatief; Het leven is zo veel leuker als je -vooral bij de kleine dingen- out op de box denkt en doet. Energiek; Ik ben een ster in rennen maar kan ook heel goed stil staan en écht zijn waar ik ben.

Marije van Elst
Lach en heb lief
Hoi!

Ik hou ervan om dingen mee te maken en te beleven. Altijd ben ik op zoek naar kleine verrassingen die het leven van anderen en mezelf een beetje mooier maken.

Kim Dijkman
Mooie dingen (mee)maken!
Hoi!

Ik ben de directeur van het Hábitat Housing First-programma voor RAIS-HOGAR Sí, dat Housing First-diensten levert aan meer dan 300 mensen in 18 Spaanse steden. Ik werk voor een betere samenleving.

Roberto Bernad
Loneliness is a challenge for everyone. Let's fight it!
Hoi!

One of the many who wants to make a personal contribution to helping marginalized people and to encourage many around me to do the same.

Toni Stanstovski
Continuous education, help and support of socially disadvantaged persons in the process of reintegration into society.

Word ook een ambassadeur!

Onze verhalen worden verteld door medewerkers van diverse hulporganisaties. Heb jij ook ervaringen die het waard zijn om gedeelt te worden?

Word een ambassadeurArrow Right

register now!

icon_close

If you become a member of It Can Also Be Different! You can rate stories and receive our newsletter.

Sign Up

I already have an account