Kon ik jullie maar in mijn zak doen

Hand in

In het kort:

 • Aanpak: Zorgen dat een klant zich gesteund voelt door hem een paar Playmobil-poppetjes te geven als symbool voor de hulpverlening.
 • Tijdsinvestering: 1 uur
 • Kosten: €6,-
 • Hulpmiddelen: Playmobil-poppetjes, tandenstoker, papier, inpakmateriaal.
 • Succesfactor: Iets tastbaars maken zodat de klant onthoudt dat er iemand voor hem is.
score:

0

 • Creativiteit :

  0
 • Haalbaarheid :

  0
 • Resultaat :

  0
 • Totaal :

  0

Klant heeft het af en toe erg moeilijk, maar als Kim en Valerie langskomen zijn een paar verstandige en vriendelijke opmerkingen meestal genoeg om hem weer te kalmeren. Het is alleen jammer dat ze er 's nachts en in het weekend niet voor hem kunnen zijn.

Doosje

'Kon ik jullie maar in een doosje doen en in mijn zak steken,' zegt Klant, dan kon ik jullie eruit halen als ik jullie nodig had, ook als jullie er niet waren'.
Kim en Valerie besluiten het niet als een verrassing losse opmerking te zien, maar als een kans om iets te bereiken.

Poppetjes

De volgende keer dat ze bij Klant langs gaan hebben ze een pakje bij zich met daarin twee Playmobil-poppetjes die wel wat op Kim en Valerie lijken. De poppetjes dragen een vlag met daarop een wijze en een fijne spreuk.
Klant is daar zo gelukkig mee en voelt zich zo serieus genomen dat hij de volgende keer een kado voor hén heeft: Ook een poppetje met een spreuk en een vlag!

Geplaatst door:
Tessa Hamers

.

Werkt bij . als .
Lees al mijn verhalenarrow

Wat vind jij van dit verhaal?

Om te kunen beoordelen heb je een account nodig.
Inloggen of aanmelden
Hoi!

Ik ben Liefdevol; Van mensen kan ik geen genoeg krijgen in welke vorm dan ook. Iedereen is mijn moeite waard. Creatief; Het leven is zo veel leuker als je -vooral bij de kleine dingen- out op de box denkt en doet. Energiek; Ik ben een ster in rennen maar kan ook heel goed stil staan en écht zijn waar ik ben.

Marije van Elst
Lach en heb lief
Hoi!

Ik hou ervan om dingen mee te maken en te beleven. Altijd ben ik op zoek naar kleine verrassingen die het leven van anderen en mezelf een beetje mooier maken.

Kim Dijkman
Mooie dingen (mee)maken!
Hoi!

Ik ben de directeur van het Hábitat Housing First-programma voor RAIS-HOGAR Sí, dat Housing First-diensten levert aan meer dan 300 mensen in 18 Spaanse steden. Ik werk voor een betere samenleving.

Roberto Bernad
Loneliness is a challenge for everyone. Let's fight it!
Hoi!

One of the many who wants to make a personal contribution to helping marginalized people and to encourage many around me to do the same.

Toni Stanstovski
Continuous education, help and support of socially disadvantaged persons in the process of reintegration into society.

Word ook een ambassadeur!

Onze verhalen worden verteld door medewerkers van diverse hulporganisaties. Heb jij ook ervaringen die het waard zijn om gedeelt te worden?

Word een ambassadeurArrow Right

register now!

icon_close

If you become a member of It Can Also Be Different! You can rate stories and receive our newsletter.

Sign Up

I already have an account