Kracht van samenwerking – Mr. Géza en Joe redden het samen

Hand in

In het kort:

 • Aanpak: Wij helpers zijn geneigd te denken dat hulp betekent dat we mensen naar een bepaalde wensrichting duwen. Hoewel meestal "out of the box denken" een andere progressie kan veroorzaken, wat ook kan leiden tot een gewenste levensstijl of geluk.
 • Tijdsinvestering: 1-2 uur van verschillende mensen, in totaal 15-20 uur
 • Kosten: Donaties
 • Hulpmiddelen: Om degene in nood te helpen een helper te worden
 • Succesfactor: 80% - Joe en zijn kat leven gelukkig en maken ook andere mensen gelukkig, maar zijn nog steeds dakloos
score:

0

 • Creativiteit :

  0
 • Haalbaarheid :

  0
 • Resultaat :

  0
 • Totaal :

  0

Je kunt Joe en zijn kat Mister Géza ontmoeten in de straten van Gy. Joe is een opvallend fenomeen met zijn huisdier op zijn schouders. Hun speciale relatie is goed zichtbaar. Je kunt zien dat geen van hen onder gelukkige sterren is geboren. Maar toen ze elkaar op die speciale lentedag ontmoetten, is alles veranderd.

Joe's leven voordat...

Joe had eerder een zogenaamde "gebruikelijke dakloze carrière". Hij groeide op onder niet zo goede omstandigheden, onderontwikkelde ouders, niet al te goede jeugd. Hij had niet veel hulp tijdens zijn studie, hij kon de lagere school nauwelijks afmaken - had niet veel motivatie om door te gaan met zijn studie. Toen hij 14 werd, sloot hij zich aan bij een bende die in de straten van het stadje rondhing. Deze groep leidde hem naar kleinere overvallen, die eindigden toen hij op 16-jarige leeftijd werd opgesloten in een gevangenis voor jongeren. Zelfs nadat hij was vrijgelaten, had hij niet al te veel keuzes. Geen opleiding, geen baan, geen familie... en natuurlijk geen huisvesting. hij werd al snel verslaafd - probeerde veel verschillende drugs. Hij zat aan de grond en zag geen uitweg meer.

Er lijkt wat licht aan het einde van de tunnel en nieuw levensdoel

Joe begon te werken voor de Hongaarse daklozenkrant genaamd “Fedél nélkül” (Zonder deksel). (Dit is een Hongaarse woordspeling - "deksel" kan een deksel zijn voor een doos of een boek, en ook een deksel of dak op uw huis). Deze krant is sinds 1993 voornamelijk geschreven, bewerkt en verspreid door daklozen. De krant ondersteunt zijn werknemers op vele verschillende manieren: de gemeenschap zelf is een sterke steun en ook de organisatoren van de krant helpen hen met sociaal werk en andere manieren.

Naarmate Joe ouder werd, begon hij zich steeds eenzamer te voelen. Op een dag vertelde een van zijn helpers hem dat er kittens waren geboren in een winkel in de buurt. Ze wisten allemaal welk lot hen te wachten stond. Joe besloot er een te kiezen, omdat hij besloot ergens voor te zorgen. Dat was het begin van een mooie vriendschap – sindsdien heeft Joe’s leven een nieuwe betekenis gekregen. Hij moest voor iemand zorgen – dus moest hij ook voor zichzelf zorgen. Liefde en geloof in elkaar is tot wonderen in staat.

Het leven samen

Hun gemeenschappelijk leven duurt nu drie jaar. “Géza úr”, Meester Géza, de kat is een ster geworden. Joe heeft een facebook-profiel voor de kat geopend – daar doet hij verslag van hun dagelijks leven.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100057048536270

Het "vreemde stel" hangt samen rond, ze verschijnen in verschillende delen van het land. Géza úr heeft veel volgers, die hen beiden steunen. Ze vinden hun weg om ook andere mensen te helpen. Ze hebben altijd tijd voor een gesprek. Als ze iets hebben om weg te geven, helpen ze mensen in grotere nood dan zij. Ze geven een broodje of zo. Joe's filosofie is "Wees allemaal geliefd". Zijn missie is om mensen te laten begrijpen dat elke vorm van hulp, zelfs de kleinste, die ene herberg kan helpen.

Geplaatst door:
Tessa Hamers

.

Werkt bij . als .
Lees al mijn verhalenarrow

Wat vind jij van dit verhaal?

Om te kunen beoordelen heb je een account nodig.
Inloggen of aanmelden
Hoi!

Ik ben Liefdevol; Van mensen kan ik geen genoeg krijgen in welke vorm dan ook. Iedereen is mijn moeite waard. Creatief; Het leven is zo veel leuker als je -vooral bij de kleine dingen- out op de box denkt en doet. Energiek; Ik ben een ster in rennen maar kan ook heel goed stil staan en écht zijn waar ik ben.

Marije van Elst
Lach en heb lief
Hoi!

Ik hou ervan om dingen mee te maken en te beleven. Altijd ben ik op zoek naar kleine verrassingen die het leven van anderen en mezelf een beetje mooier maken.

Kim Dijkman
Mooie dingen (mee)maken!
Hoi!

Ik ben de directeur van het Hábitat Housing First-programma voor RAIS-HOGAR Sí, dat Housing First-diensten levert aan meer dan 300 mensen in 18 Spaanse steden. Ik werk voor een betere samenleving.

Roberto Bernad
Loneliness is a challenge for everyone. Let's fight it!
Hoi!

One of the many who wants to make a personal contribution to helping marginalized people and to encourage many around me to do the same.

Toni Stanstovski
Continuous education, help and support of socially disadvantaged persons in the process of reintegration into society.

Word ook een ambassadeur!

Onze verhalen worden verteld door medewerkers van diverse hulporganisaties. Heb jij ook ervaringen die het waard zijn om gedeelt te worden?

Word een ambassadeurArrow Right

register now!

icon_close

If you become a member of It Can Also Be Different! You can rate stories and receive our newsletter.

Sign Up

I already have an account