Op een laag pitje

Hand in

In het kort:

 • Aanpak: Collega eigen regie geven bij afwezigheid
 • Tijdsinvestering: 1 uur
 • Kosten: geen
 • Hulpmiddelen: Écht luisteren
 • Succesfactor: Het geven van vertrouwen
score:

0

 • Creativiteit :

  0
 • Haalbaarheid :

  0
 • Resultaat :

  0
 • Totaal :

  0

Het gaat slecht met Ruth 's tante. Ze heeft niet lang meer te leven. Sinds kort ligt ze bij de ouders van Ruth thuis in bed. Het liefst wil Ruth daar ook zijn, om te ondersteunen. Aan de andere kant wil ze ook niet zomaar bij haar klanten wegblijven. En al is het inleveren van vakantiedagen geen obstakel, toch is het wel een punt van enige zorg. Ze vraagt Martin, haar manager wat ze het beste kan doen. “Wat kan ik doen... vakantie opnemen? Me ziek melden?” “Geen van beide, Je staat groen op mijn emotionele bankrekening, neem de tijd die je nodig hebt" Probeer in de tussentijd wel een beetje bij te blijven en organiseer met het team welke taken er overgenomen dienen te worden. Als je weer terug bent en weer huisbezoeken kunt doen, hoor ik het graag. We houden contact”

Woonbegeleiding vanuit huis

Ruth is opgelucht. Ze draagt de meest noodzakelijke huisbezoeken over aan collega’s. Haar laptop en werktelefoon neemt ze mee naar haar ouders. Op tijden dat ze niet aan het bed van haar tante zit, belt ze met instanties, zoals met een gemeentefunctionaris over de uitkering van een klant. Dat kan prima tussendoor. Het is juist wel een goede afleiding in een tijd van heftige emoties. Ruth is nu aan paar dagen bij haar ouders en tante. Volgens afspraak wordt de beademing binnenkort stopgezet. Het ziekenhuis neemt contact op en met een ziekenauto wordt Ruths tante opgehaald. Haar laatste uren brengt ze door op een kamertje met familieleden om haar heen.

De weg terug

Twee dagen later pakt Ruth de draad weer op. De situatie bij haar klanten is gelukkig helemaal onder controle. Via mail en telefoon is ze tijdens haar afwezigheid van een kleine twee weken op de hoogte van alles wat er speelde. Natuurlijk hebben haar klanten wel iets minder aandacht gehad. Gelukkig hebben sommige collega’s een stapje extra gedaan waardoor alles soepel is verlopen. Na een paar dagen, waaronder die van de begrafenis, belt Ruth weer met Martin. Ze is klaar om te beginnen en is zeer gemotiveerd om de draad weer op te pakken.

Geplaatst door:
Kim Dijkman

Mooie dingen (mee)maken!

Werkt bij HVO Querido als Persoonlijk begeleider
Lees al mijn verhalenarrow

Wat vind jij van dit verhaal?

Om te kunen beoordelen heb je een account nodig.
Inloggen of aanmelden
Hoi!

Ik ben Liefdevol; Van mensen kan ik geen genoeg krijgen in welke vorm dan ook. Iedereen is mijn moeite waard. Creatief; Het leven is zo veel leuker als je -vooral bij de kleine dingen- out op de box denkt en doet. Energiek; Ik ben een ster in rennen maar kan ook heel goed stil staan en écht zijn waar ik ben.

Marije van Elst
Lach en heb lief
Hoi!

Ik hou ervan om dingen mee te maken en te beleven. Altijd ben ik op zoek naar kleine verrassingen die het leven van anderen en mezelf een beetje mooier maken.

Kim Dijkman
Mooie dingen (mee)maken!
Hoi!

Ik ben de directeur van het Hábitat Housing First-programma voor RAIS-HOGAR Sí, dat Housing First-diensten levert aan meer dan 300 mensen in 18 Spaanse steden. Ik werk voor een betere samenleving.

Roberto Bernad
Loneliness is a challenge for everyone. Let's fight it!
Hoi!

One of the many who wants to make a personal contribution to helping marginalized people and to encourage many around me to do the same.

Toni Stanstovski
Continuous education, help and support of socially disadvantaged persons in the process of reintegration into society.

Word ook een ambassadeur!

Onze verhalen worden verteld door medewerkers van diverse hulporganisaties. Heb jij ook ervaringen die het waard zijn om gedeelt te worden?

Word een ambassadeurArrow Right

register now!

icon_close

If you become a member of It Can Also Be Different! You can rate stories and receive our newsletter.

Sign Up

I already have an account