Samen sporten voor verbinding

Hand in

In het kort:

 • Aanpak: Het samenbrengen van mensen door middel van sportactiviteiten die laagdrempelig en vrijblijvend zijn in de open buitenlucht!
 • Tijdsinvestering: Maandelijks
 • Kosten: 50-100
 • Hulpmiddelen: Sportkleding en schoenen Materialen sport activiteiten Droog weer
 • Succesfactor: Enthousiasme en de wil.
score:

0

 • Creativiteit :

  0
 • Haalbaarheid :

  0
 • Resultaat :

  0
 • Totaal :

  0

Dit project zag het levenslicht in 2019 in Lille (Noord-Frankrijk), na verschillende uitwisselingen tussen gebruikers en professionals van het programma "Housing first". De behoefte om het huis uit te komen, actief te zijn en tijd door te brengen met mensen waren topprioriteiten.
Het voorstel moest eenvoudig zijn, zowel financieel als fysiek toegankelijk, met een minimale vrijblijvende verbintenis (mogelijkheid om deelname op het laatste moment te annuleren).
Na reflectie en discussies werd een voorstel gedaan om een ​​Soft gym-activiteit te testen. Het kan worden gefaciliteerd door twee leden van het team dat getraind is in de oefeningen. De samenwerking met een vrijwillige psychomotorische therapeut maakte het mogelijk om een ​​programma van eenvoudige en aangepaste oefeningen te ontwikkelen.
Er is geen minimum aantal deelnemers = er wordt alleen goed weer verwacht omdat de Soft Gym activiteit in de open lucht plaatsvindt.
De sessie is maandelijks en gratis.
Na een pauze tijdens de eerste opsluiting van maart tot mei 2020, werden de sessies hervat in de zomer van 2020 voor het grootste plezier van allemaal. Helaas legt de tweede opsluiting een nieuwe schorsing van de sessies op.

Wat zijn de verwachtingen van deze sessies?

Het gaat over het opnieuw verbinden van lichaam en geest, weer bewust worden van je lichaam en het vinden van sensaties op verschillende zintuiglijke niveaus.
Ook is het belangrijk om je huis uit te gaan en nieuwe mensen te ontmoeten.
In de loop van de sessies wordt een groep gevormd en de reünies zijn de aanleiding voor nieuwe discussies en uitwisselingen tussen gebruikers.

Hoe zien de sessies eruit?

De sessie vindt bij voorkeur plaats in de natuur, in een park.
Het vindt een keer per maand plaats gedurende een halve dag.
Het vereist de aanwezigheid van twee professionals uit het team en dat een van hen wordt getraind in het oefenen van de verschillende uit te voeren oefeningen.

*Het eerste deel van de sessie bestaat uit het staan ​​in een cirkel om het lichaam wakker te maken door te wrijven en percussie, en vervolgens de gewrichten op te warmen (van top tot teen).

*Het tweede deel, altijd in een cirkel, wordt gedaan door verschillende balspellen. De aangeboden spellen bevorderen de interactie tussen deelnemers en het onthouden omdat het inhoudt dat je je voornaam geeft aan elke balpas of de voornaam geeft van de persoon naar wie deze wordt gegooid. Dit maakt het ook mogelijk om het begrip van elk van de spelinstructies te testen.

*Het derde deel bestaat uit 2 tot 3 teamspellen, gekozen met de deelnemers volgens hun wensen. Meestal een penalty shoot out of een estafette.

*Ten slotte is een laatste onderdeel het hervormen van een cirkel om het uitrekken en verankeren uit te voeren. Er wordt aangeraden om je schoenen uit te doen om de grond te voelen, het gras onder je voeten, maar ook om op de grond te gaan liggen en de tijd te nemen om het huidige moment, de omgeving te waarderen. Dit moment stelt je ook in staat om elkaars gevoelens te bespreken tijdens de sessie
*Ook is er een pauze voorzien in het midden van de sessie met een snack (fruitdrankjes en koekjes).

Wat zijn de voordelen?

Huurders zullen verschillende voordelen en bijdragen van de aangeboden sessies vinden:

- Herwaardering van het gevoel van eigenwaarde
- Transcendentie
- Zintuiglijk ontwaken
- Onthouden
- Mobiliteit, balans, ritme
- Lichaamscoördinatie
- Werkt spierspanning
- Verbinding lichaam en geest
- Neem je lichaam weer in bezit
-Groepslidmaatschap (sociale inclusie)
- Openheid naar anderen, verbindingen leggen tussen mensen - Uitwisseling en samenwerking tijdens oefeningen
-Wees in het heden, hier en nu
- Beheer van emoties via ademhalingsoefeningen

Geplaatst door:
Tessa Hamers

.

Werkt bij . als .
Lees al mijn verhalenarrow

Wat vind jij van dit verhaal?

Om te kunen beoordelen heb je een account nodig.
Inloggen of aanmelden
Hoi!

Ik ben Liefdevol; Van mensen kan ik geen genoeg krijgen in welke vorm dan ook. Iedereen is mijn moeite waard. Creatief; Het leven is zo veel leuker als je -vooral bij de kleine dingen- out op de box denkt en doet. Energiek; Ik ben een ster in rennen maar kan ook heel goed stil staan en écht zijn waar ik ben.

Marije van Elst
Lach en heb lief
Hoi!

Ik hou ervan om dingen mee te maken en te beleven. Altijd ben ik op zoek naar kleine verrassingen die het leven van anderen en mezelf een beetje mooier maken.

Kim Dijkman
Mooie dingen (mee)maken!
Hoi!

Ik ben de directeur van het Hábitat Housing First-programma voor RAIS-HOGAR Sí, dat Housing First-diensten levert aan meer dan 300 mensen in 18 Spaanse steden. Ik werk voor een betere samenleving.

Roberto Bernad
Loneliness is a challenge for everyone. Let's fight it!
Hoi!

One of the many who wants to make a personal contribution to helping marginalized people and to encourage many around me to do the same.

Toni Stanstovski
Continuous education, help and support of socially disadvantaged persons in the process of reintegration into society.

Word ook een ambassadeur!

Onze verhalen worden verteld door medewerkers van diverse hulporganisaties. Heb jij ook ervaringen die het waard zijn om gedeelt te worden?

Word een ambassadeurArrow Right

register now!

icon_close

If you become a member of It Can Also Be Different! You can rate stories and receive our newsletter.

Sign Up

I already have an account