Vecht tegen je angsten met de draak

Hand in

In het kort:

 • Aanpak: Experimenteren met 'Het werktuig van de draak': Een hulpmiddel dat kan helpen bij het bestrijden van angsten.
score:

0

 • Creativiteit :

  0
 • Haalbaarheid :

  0
 • Resultaat :

  0
 • Totaal :

  0

Audrey uit Toulouse

Audrey is een 41-jarige jonge vrouw die sinds 2012 wordt vergezeld door het huisvestingsteam van Toulouse.
Ze kampt al jaren met een gevoel van eenzaamheid met een gevoel van innerlijke leegte en verveling waar hij zich grote zorgen over maakt. Zelfs als ze een ondersteunende entourage heeft, vrienden en hulpvaardige mensen. Audrey heeft een gevoel van angst voor leegte en eenzaamheid dat hem ertoe aanzet te drinken. Deze angst zet haar ertoe aan drugs te nemen waardoor ze zich 'vol' voelt. Ze zegt dat ze lijdt aan een sociale fobie die het haar vaak moeilijk maakt om alleen het huis uit te gaan. Ze koppelt haar angst om uit te gaan met het feit dat ze doodsbang is om op straat te vallen en belachelijk gemaakt te worden. Het belangrijkste voor haar is dat ze onopgemerkt kan blijven als ze op straat is, zelfs onzichtbaar kan worden als dat mogelijk was. Ze kan er blijkbaar niet tegen om in het middelpunt van de belangstelling te staan.
Maar ga er niet uit als een echte handicap in haar leven. Zelfs van mensen die naar haar huis komen, verliest ze wat autonomie om te winkelen, ze miste activiteiten, gewoon het buitenleven zoals wandelen in een park...

Het gereedschap van de draak

Om al deze redenen en na de Erasmus-training om de eenzaamheid aan te pakken, denken de maatschappelijk werkers van het huisvestingsteam dat het werktuig van de draak een hulpmiddel kan zijn dat Audrey kan helpen haar angsten te bestrijden en ze stellen haar voor om met het drakenwerktuig te experimenteren.
De tool werd tijdens een huisbezoek aan Audrey aangeboden.
Ze werd uitgenodigd om te proberen na te denken over alle mogelijkheden als ze uitgaat. Het ergste voor haar zou bijvoorbeeld zijn om naar buiten te gaan, echt te vallen en mensen lachen haar uit. Maar het is beter om naar buiten te gaan, niet te vallen en niemand let op haar.
En tussendoor zouden er veel mogelijkheden kunnen gebeuren als ze uitgaat, sommige beter en sommige waard:
- Vallen en mensen helpen
- Val niet, maar mensen merken haar op en lachen om een ​​andere reden
- Val maar niemand let op haar...
- Val niet maar ontmoet iemand om te bespreken

Er kunnen veel dingen gebeuren op straat, maar ze zal nooit weten wat als ze niet probeert uit te gaan!

Vechten tegen angst

Dankzij deze tool kon Audrey dus meten hoeveel haar angst afnam wanneer het werd gerelativeerd tot min of meer significante "risico's" in vergelijking met haar angst om alleen op pad te gaan.
Ze voelt zich klaar om te proberen uit te gaan!
De week daarop kon het team voorstellen om buiten haar huis op het terras koffie te gaan drinken. Voor deze eerste stap, met hun bedrijf.
Ze lacht en is ontspannen. Voel je helemaal niet angstig.
Ze is zelfs van plan om de volgende keer wellness- buitenactiviteiten met het team te doen en meer tijd buiten door te brengen.
Het is een echte overwinning voor haar en het team. En we zullen de tol blijven gebruiken voor de volgende stap, om alleen op pad te gaan!

Geplaatst door:
Tessa Hamers

.

Werkt bij . als .
Lees al mijn verhalenarrow

Wat vind jij van dit verhaal?

Om te kunen beoordelen heb je een account nodig.
Inloggen of aanmelden
Hoi!

Ik ben Liefdevol; Van mensen kan ik geen genoeg krijgen in welke vorm dan ook. Iedereen is mijn moeite waard. Creatief; Het leven is zo veel leuker als je -vooral bij de kleine dingen- out op de box denkt en doet. Energiek; Ik ben een ster in rennen maar kan ook heel goed stil staan en écht zijn waar ik ben.

Marije van Elst
Lach en heb lief
Hoi!

Ik hou ervan om dingen mee te maken en te beleven. Altijd ben ik op zoek naar kleine verrassingen die het leven van anderen en mezelf een beetje mooier maken.

Kim Dijkman
Mooie dingen (mee)maken!
Hoi!

Ik ben de directeur van het Hábitat Housing First-programma voor RAIS-HOGAR Sí, dat Housing First-diensten levert aan meer dan 300 mensen in 18 Spaanse steden. Ik werk voor een betere samenleving.

Roberto Bernad
Loneliness is a challenge for everyone. Let's fight it!
Hoi!

One of the many who wants to make a personal contribution to helping marginalized people and to encourage many around me to do the same.

Toni Stanstovski
Continuous education, help and support of socially disadvantaged persons in the process of reintegration into society.

Word ook een ambassadeur!

Onze verhalen worden verteld door medewerkers van diverse hulporganisaties. Heb jij ook ervaringen die het waard zijn om gedeelt te worden?

Word een ambassadeurArrow Right

register now!

icon_close

If you become a member of It Can Also Be Different! You can rate stories and receive our newsletter.

Sign Up

I already have an account