Vrijwilligers en dankzeggingen

Hand in

In het kort:

 • Aanpak: De groep mensen die vrijwillig altijd klaar staan in het zonnetje zetten!
 • Kosten: 0,00
 • Hulpmiddelen: Internet
 • Succesfactor: Het samenbrengen van gepensioneerde die graag mensen vrijwillig helpen in hun vrije tijd en zo ook betrokken te blijven bij de maatschappij. Win Win situatie.
score:

9,7

 • Creativiteit :

  10
 • Haalbaarheid :

  10
 • Resultaat :

  9
 • Totaal :

  9,7

De burgers die met pensioen gaan, verliezen vaak hun professionele contacten en zijn beperkt tot contacten binnen het gezin, en sommigen van hen hebben zelfs geen gezin. Met pensionering sluiten ze zich binnen de grenzen van hun woning en verliezen na verloop van tijd de sociale contacten met de buitenwereld. Onze vereniging Vriendelijkheid streeft ernaar om deze categorie burgers te activeren en hen in staat te stellen zich weer als nuttig lid van de samenleving te voelen.

De aanpak

Op sociale media is er een oproep geplaatst dat wij gepensioneerde vrijwilligers willen betrekken bij onze dagelijkse activiteiten, zodat ze een actief leven kunnen voortzetten,kijkend naar hun mogelijkheden en op een andere manier kunnen bijdragen aan de samenleving en zo voelen zich productief en voldaan, omdat ze in staat zijn om anderen te helpen en hun lasten een klein beetje te verlichten. Er kwamen vele reactie binnen op de oproep.
Onder de aanvragers bevond zich een groep van tien senioren vrijwilligers die, ondanks hun leeftijd, een van de meest actieve en toegewijde waren om mensen in nood te helpen. ZIj gingen voortvarend van start. Zij hielden zich dagenlang bezig op de inzamelpunten met het bereiden van voedsel, het uitdelen ervan, het inzamelen van donaties en het bezoeken van gezinnen die in armoede leven.

Dankbaarheid

In het kantoor van Kindness organiseerden wij een speciaal evenement voor de tien meest actieve vrijwilligers van de oudere generatie, aan wie we onze dankbaarheid uitten voor wat ze voor onze organisatie en voor de samenleving als geheel hadden gedaan. Om de sfeer compleet te maken, nodigden we hun naaste familieleden en vrienden uit om het evenement bij te wonen, zonder dat de vrijwilligers het zelf wisten en het was een verrassing en nog meer vreugde voor hen toen ze hun dierbaren bij de prijsuitreiking zagen, en we nodigden ook de jongere vrijwilligers uit zodat ze hun voorbeeld kunnen volgen.

Samen staan wij sterk

Op deze manier hebben wij de senioren geholpen zich productieve burgers te voelen en te voelen dat hun inspanningen door anderen worden gewaardeerd, waardoor de eenzaamheid die ze in hun dagelijks leven voelen, wordt verminderd. De dankceremonie werd gevolgd door een informele bijeenkomst waarin we vrolijke en lachende gezichten zagen, een gevoel van verbondenheid en voldoening bij degenen aan wie de dankzeggingen werden uitgereikt. Wij geloven dat dit kleine gebaar heeft bijgedragen aan een grote verandering in het omgaan met eenzaamheid in hun leven.

Geplaatst door:
Tessa Hamers

.

Werkt bij . als .
Lees al mijn verhalenarrow

Wat vind jij van dit verhaal?

Om te kunen beoordelen heb je een account nodig.
Inloggen of aanmelden
Hoi!

Ik ben Liefdevol; Van mensen kan ik geen genoeg krijgen in welke vorm dan ook. Iedereen is mijn moeite waard. Creatief; Het leven is zo veel leuker als je -vooral bij de kleine dingen- out op de box denkt en doet. Energiek; Ik ben een ster in rennen maar kan ook heel goed stil staan en écht zijn waar ik ben.

Marije van Elst
Lach en heb lief
Hoi!

Ik hou ervan om dingen mee te maken en te beleven. Altijd ben ik op zoek naar kleine verrassingen die het leven van anderen en mezelf een beetje mooier maken.

Kim Dijkman
Mooie dingen (mee)maken!
Hoi!

Ik ben de directeur van het Hábitat Housing First-programma voor RAIS-HOGAR Sí, dat Housing First-diensten levert aan meer dan 300 mensen in 18 Spaanse steden. Ik werk voor een betere samenleving.

Roberto Bernad
Loneliness is a challenge for everyone. Let's fight it!
Hoi!

One of the many who wants to make a personal contribution to helping marginalized people and to encourage many around me to do the same.

Toni Stanstovski
Continuous education, help and support of socially disadvantaged persons in the process of reintegration into society.

Word ook een ambassadeur!

Onze verhalen worden verteld door medewerkers van diverse hulporganisaties. Heb jij ook ervaringen die het waard zijn om gedeelt te worden?

Word een ambassadeurArrow Right

register now!

icon_close

If you become a member of It Can Also Be Different! You can rate stories and receive our newsletter.

Sign Up

I already have an account